Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skyl grøntager:

3.

Skyl, og rens grøntsagerne. Skær dem i små tern.

Kog grøntsagsbouillon:

4.

Hæld vand i en stor gryde, og bring det i kog.

5.

Tilsæt grøntsager, krydderier og urter til det kogende vand, og skru ned for varmen.

6.

Læg låg på gryden. Lad det småkoge i 20-30 minutter.

7.

Smag på bouillonen med en ske, og tjek, om grøntsagerne er møre.

8.

Hvis bouillonen ikke smager af så meget, så tag låget af gryden, og lad bouillonen småkoge i 10 minutter uden låg. Så fordamper vandet, og bouillonen bliver mere koncentreret.

9.

Sæt en stor skål i vasken, og sæt et dørslag i skålen.
Hæld bouillonen gennem dørslaget. Få evt. hjælp af en voksen. Pas på, så du ikke brænder dig.

10.

Fjern dørslaget, og smid de kogte grøntsager ud. Smag bouillonen til med salt eller sojasauce og citron eller hvidvinseddike.

11.

Lad grøntsagsbouillonen køle ned.

Opbevaring:

12.

Lad bouillonen køle af, og fordel den derefter i 2 fryseposer. Luk poserne.

13.

Læg poserne i fryseren, og tag dem ud, når du skal bruge dem til en ret.

Næringsindhold per person

Energi: 416 kJ / 99 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 75 %

Fedt: 10 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Tzatziki

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Rødbedehummus

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 20 min.

Brun sovs - jævning med hvedemel og mælk

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Spicy limabønne-spread

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 40 min.