- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Madbrød>
- Grissini med rødbede
Grissini med rødbede
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Grissini er italienske brødstænger. De er sprøde og røde, og alletiders til at dyppe i dine ynglingsdip. Her i GoCook har vi farvet dem i rød-hvide farver. Så er der også lidt til de events, hvor du skal fejre noget på skærmen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grissini med rødbede
Grissini med rødbede:
4 rødbeder (presset til 1 dl. rødbedesaft)
6 rødbeder (presset til 1½ dl. rødbedesaft)
2 rødbeder (presset til ½ dl. rødbedesaft)
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
30 g. gær
45 g. gær
15 g. gær
1 æg
1 æg
1 æg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 dl. grahamsmel
1½ dl. grahamsmel
½ dl. grahamsmel
ca. 3½ dl hvedemel
ca. 5¼ dl hvedemel
ca. 1¾ dl hvedemel
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 æg til pensling
½ dl. sesamfrø
¾ dl. sesamfrø
¼ dl. sesamfrø
½ dl. birkes
¾ dl. birkes
¼ dl. birkes
½ dl. nigellafrø
¾ dl. nigellafrø
¼ dl. nigellafrø
Rødbede
Vand
Gær
Æg
Olivenolie
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Sesamfrø
Birkes
Nigellafrø
Køkkenredskaber til grissini med rødbede
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 tyndskræller
1 rivejern
1 stor skål
1 kop
1 røreske
1 rent viskestykke
1 ark bagepapir
1 bageplade
1 lille skål
1 gaffel
1 bagepensel
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Tyndskræller
Rivejern
Stor røreskål
Kop
Røreske
Viskestykke
Bagepapir
Bageplade
Lille røreskål
Gaffel
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Skræl rødbederne, og riv dem på et rivejern. Se videoen.
4.
Pres rødbedesaften ned i en stor skål, til du har 1 dl, og tilsæt vandet til skålen.
Tip: Gem gerne rødbedestykkerne til en anden ret, fx en råkost, boller eller rødbedebøffer.
5.
Opløs gæren i rødbedesaften.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Tilsæt olie og grahamsmel.
8.
Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør rundt undervejs.
9.
Vend dejen ud på bordet, og ælt den færdig. Måske skal du bruge lidt ekstra mel. Se videoen.
10.
Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve en time.
Form grissini:
11.
Kom bagepapir på en bageplade.
12.
Del dejen i to. Del hver dejklump i 16 stykker, så du får 32 klumper dej i alt.
13.
Drys mel på bordet, og tril hver lille dejklump til en lang, tynd stang på tykkelse med en blyant.
14.
Læg grissinierne på bagepladen, og dæk dem til med et viskestykke.
15.
Lad grissinierne hæve i cirka 20 minutter, mens ovnen varmer op.
Bag grissini:
16.
Tænd ovnen på 175 grader.
17.
Slå et æg ud i en lille skål, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder. Se videoen.
18.
Pensl grissinierne med ægget, og drys med sesamfrø, birkes og nigellafrø. Se videoen.
19.
Bag dine røde grissini i cirka 20 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1502 kJ / 359 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer