
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Grillede fiskepakker
Grillede fiskepakker
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Smid fisk på grillen, så kommer den til at smage meget bedre! Du kan bage fiskepakkerne i en støbejernspande, i bagepapir eller i tang over grillen. Tip: Du kan også bage fiskepakkerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grillede fiskepakker
Ris:
6 dl. vand
9 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
Fiskepakker:
4 fileter af laks, lyssej eller torsk
6 fileter af laks, lyssej eller torsk
1 gulerod
1 ½ gulerod
1 lime
1 ½ lime
1 bundt grønne asparges (125 g.)
1 ½ bundt grønne asparges (190 g.)
1 bakke slikærter (125 g.)
1 ½ bakke slikærter (190 g.)
1 majskolbe
1 ½ majskolbe
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
Grillsovs:
3 spsk. sød chilisovs
4 ½ spsk. sød chilisovs
1 ½ spsk. sød chilisovs
2 spsk. sojasovs
3 spsk. sojasovs
1 spsk. sojasovs

Vand

Salt

Ris (parboiled)

Laks (filet)

Gulerod

Lime

Grønne asparges

Sukkerærter

Majs

Peber

Chilisovs (sød)

Soja
Køkkenredskaber til grillede fiskepakker
1 grill
1 stor gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 si
4 stykker bagepapir
6 stykker bagepapir
2 stykker bagepapir
1 lille skål
1 ske
1 spiseske
1 spiseske
1 sølvpapirs-bakke til grill eller 1 støbejernsgryde
1 tallerken eller serveringsfad

Grill

Stor gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille gryde

Si

Bagepapir

Lille røreskål

Spiseske

Foliebakke

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd grillen, så kullene er varme, når du skal bruge den. Hvis du bruger gasgrill kan du vente med at tænde den, til du skal grille fisken.
Koge ris:
4.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt ris, og kog i 10 minutter. Sluk, og rør rundt med en gaffel. Lad risene stå under låg i 10 minutter. Se videoen.
Fiskepakker:
5.
Skræl gulerødderne, og vask limen. Skær dem i skiver. Se videoen.
6.
Knæk den grove ende af aspargesene af. Se videoen.
7.
Kom 3-4 deciliter vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt asparges og slikærter, og kog i 2-3 minutter. De skal stadig være sprøde.
8.
Stil et dørslag i vasken, hæld det hele ned i, og lad det dryppe af. Skær aspargesene i store stykker.
9.
Kom vand, salt og majs i den lille gryde igen, læg låg på, bring vandet i kog, og lad majskolben koge i cirka 10 minutter. Hæld vandet fra. Hæld lidt koldt vand over.
10.
Skær majsene af kolben i store flager.
11.
Fordel gulerødder, asparges, slikærter og majs på fire stykker bagepapir. Læg fiskefiléten ovenpå, og drys med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Grillsovs:
12.
Bland sød chilisovs og sojasovs sammen i en lille skål.
13.
Hæld ½-1 spiseske grillsovs over fisken. Læg en skive lime på toppen.
14.
Pak bagepapiret rundt om grøntsagerne og fisken.
Bag fiskepakkerne:
15.
Læg fiskepakkerne i et grillfad eller en støbejernspande, der kan tåle at komme på grillen. Læg låg på, og grill fiskepakkerne i cirka 20 minutter, til fisken er gennembagt. Kødet skal være hvidt.
16.
Servér med ris til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2021 kJ / 483 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer