1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Grillede fiskepakker

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd grillen, så kullene er varme, når du skal bruge den. Hvis du bruger gasgrill kan du vente med at tænde den, til du skal grille fisken.

Koge ris:

4.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt ris, og kog i 10 minutter. Sluk, og rør rundt med en gaffel. Lad risene stå under låg i 10 minutter. Se videoen.

Fiskepakker:

5.

Skræl gulerødderne, og vask limen. Skær dem i skiver. Se videoen.

6.

Knæk den grove ende af aspargesene af. Se videoen.

7.

Kom 3-4 deciliter vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt asparges og slikærter, og kog i 2-3 minutter. De skal stadig være sprøde.

8.

Stil et dørslag i vasken, hæld det hele ned i, og lad det dryppe af. Skær aspargesene i store stykker.

9.

Kom vand, salt og majs i den lille gryde igen, læg låg på, bring vandet i kog, og lad majskolben koge i cirka 10 minutter. Hæld vandet fra. Hæld lidt koldt vand over.

10.

Skær majsene af kolben i store flager.

11.

Fordel gulerødder, asparges, slikærter og majs på fire stykker bagepapir. Læg fiskefiléten ovenpå, og drys med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

Grillsovs:

12.

Bland sød chilisovs og sojasovs sammen i en lille skål.

13.

Hæld ½-1 spiseske grillsovs over fisken. Læg en skive lime på toppen.

14.

Pak bagepapiret rundt om grøntsagerne og fisken.

Bag fiskepakkerne:

15.

Læg fiskepakkerne i et grillfad eller en støbejernspande, der kan tåle at komme på grillen. Læg låg på, og grill fiskepakkerne i cirka 20 minutter, til fisken er gennembagt. Kødet skal være hvidt.

16.

Servér med ris til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2021 kJ / 483 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Gulerod i tykke og tynde skiver

Gulerod i tykke og tynde skiver

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min