- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Gratin med laks og spinat
Gratin med laks og spinat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Gratin er nærmest en tærte uden bund. Det smager top lækkert. I den her opskrift har laksen taget sine bedste venner, spinat og æg, med i fadet. Og tomatsovs i ovnbagte kartofler som tilbehør. For at gøre din mund glad over, hvor lækkert de smager sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gratin med laks og spinat
Ovnbagte kartofler:
12 kartofler
18 kartofler
6 kartofler
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. timian (tørret)
3 tsk. timian (tørret)
1 tsk. timian (tørret)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Gratin:
60 g. hvedemel
90 g. hvedemel
30 g. hvedemel
3 ½ dl. mælk
5 ½ dl. mælk
2 ¾ dl. mælk
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
300 g. hakket spinat
450 g. spinat
150 g. spinat
225 g. laksefilet
345 g. laksefilet
115 g. laksefilet
4 æg
6 æg
2 æg
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 knivspids revet muskatnød
1 ½ knivspids revet muskatnød
½ knivspids revet muskatnød
5 g. smør
7 ½ g. smør
2 ½ g. smør
Tomatsovs:
1 lille løg
1 ½ løg
½ løg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
1 spsk. basilikum (tørret)
1 ½ spsk. basilikum (tørret)
½ spsk. basilikum (tørret)
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Salt
Peber
Hvedemel
Mælk
Spinat
Laks (filet)
Æg
Muskatnød
Smør
Løg
Hakkede tomater
Basilikum
Køkkenredskaber til gratin med laks og spinat
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
2 små skarpe knive
1 stor skål
Bagepapir
1 bradepande
2 mellemstore gryder
1 piskeris
1 bagerist
1 stor skarp kniv
1 kop
2 mellemstore skåle
1 elpisker
1 ovnfast fad
1 dejskraber
1 spatel
Spiseske
Teske
Decilitermål
Køkkenvægt
Skærebræt
Urtekniv
Stor røreskål
Bagepapir
Bradepande
Mellem gryde
Piskeris
Bagerist
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kop
Mellem røreskål
Elpisker
Ovnfast fad
Dejskraber
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte kartofler:
3.
Vask kartoflerne. Skær kartoflerne over på langs. Læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet, og skær dem på langs igen, så det bliver til aflange kartoffelbåde. Se videoen.
4.
5.
6.
Gratin:
7.
Kom hvedemel, mælk og olie i en mellemstor gryde, og pisk det sammen.
8.
9.
10.
11.
12.
Tag et æg, og slå først æggehviden ud i en kop, og hæld æggeblommen op i en skål. Hæld derefter æggehviden op i den anden skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
13.
14.
Pisk æggeblommerne sammen med en gaffel. Hæld dem op i sovsen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
15.
16.
Kom spinat og laks i sovsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
17.
18.
19.
Tomatsovs:
20.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
21.
22.
Kom løg i gryden, og steg dem, til de er klare. Rør imens. Løgene må ikke tage farve. Det tager cirka 1 minut. Se videoen.
23.
Hæld hakkede tomater i gryden, og lad sovsen koge lidt ind, så den bliver tykkere. Smag til med salt, peber og basilikum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2631 kJ / 629 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 6,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer