- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Græskartærte
Græskartærte
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Servér en lækker tærte med græskar og fetaost til aftensmad. Resterne er perfekte til madpakken dagen efter - og din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!
Servér græskartærten med en grøn salat til.
Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej. Og hvis du vil give smagen mere friskhed, så brug gulerødder eller knodselleri i stedet for sød kartoffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskartærte
Græskarfyld:
½ hokkaido-græskar
150 g. søde kartofler
1 tsk. olie
1 løg
1 tsk. timian
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Mørdej:
1 spsk. olie til at smøre formen med
150 g. grahamsmel
1 tsk. groft salt
75 g. smør
2 spsk. vand
Æggemasse:
4 æg
1 dl. mælk
2 spsk. fetaost eller salattern
Hokkaidogræskar (orange)
Sød kartoffel (batat)
Olie - smagsneutral
Løg
Timian (frisk)
Salt
Peber
Grahamsmel
Smør
Vand
Æg
Mælk
Fetaost
Køkkenredskaber til græskartærte
Bagepapir
1 bageplade
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 stegepande
1 spatel
1 tærteform
1 store skåle
1 spiseske
1 piskeris
1 kop
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Stegepande
Spatel
Tærteform
Stor røreskål
Spiseske
Piskeris
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarfyld:
3.
4.
Vask skrællen på hokkaido-græskarret. Du skal ikke skrælle det.
5.
6.
7.
Pil, og hak løget. Se videoen.
8.
Tag en stegepande og en spatel. Kom olie på stegepanden, og varm op til middel varme. Tilsæt løgene, og svits dem let. De skal blive klare, men ikke mørke. Sluk for stegepanden, men lad den stå på varmen. Se videoen.
Mørdej:
9.
Smør en tærteform med olie.
10.
11.
12.
13.
14.
Græskarfyld - fortsat:
15.
Tænd igen for stegepanden ved middel varme. Kom tern af græskar og sød kartoffel op i stegepanden. Vend det hele rundt, og krydr med timian, salt og peber. Skru ned til svag varme. Lad det hele stege let i cirka 5 minutter.
Æggemasse:
16.
Tag en stor skål, og en kop. Slå ægget ud i koppen, og kom det over i skålen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
17.
Bag tærten:
18.
Tag den varme tærtebund ud af ovnen. Kom fyldet i, og hæld æggemassen over. Fordel det godt over hele bunden. Stil så tærten ind i den varme ovn igen, og bag den i cirka 45 minutter, eller indtil æggemassen er fast og lidt gylden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2064 kJ / 493 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 13,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer