Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Muffins:

3.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

4.

Vask græskaret grundigt, og riv det (med skræl) på et rivejern. Se videoen.

5.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

6.

Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter. Se videoen.

7.

Bland mel og bagepulver i en skål og si det i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.

8.

Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.

9.

Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.

10.

Hak chokoladen groft. Du kan også bruge nødder. Se videoen.

11.

Tilsæt chokolade og rør rundt. Du kan også bruge for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser eller jule-krydderier.

Bag muffins:

12.

Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

13.

Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

14.

Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1711 kJ / 409 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Græskar, rive

Græskar, rive

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min