Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Marmelade:

3.

Vask hokkaidogræskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.

4.

Riv græskarret på den grove side af et rivejern. Se videoen.

5.

Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Se videoen.

6.

Skær citronen over, og pres saften ud af den med en citruspresser. Se videoen.

7.

Kom græskar og vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Lad græskarret koge ved svag varme i 10 minutter.

8.

Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge videre i 3-4 minutter.

Skold et sylteglas:

9.

Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget til glasset i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!

10.

Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 8906 kJ / 2129 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 99 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Græskar, rive

Græskar, rive

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min