- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Græskar>
- Græskarmarmelade
Græskarmarmelade
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Intet efterår uden græskar! Lav din egen græskar-marmelade og spis det på nybagte græskarboller. Find opskriften her på gocook.dk.
Tip: kom ingefær i din marmalade, hvis du gerne vil give den et frisk pust.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarmarmelade
Marmelade:
½ hokkaidogræskar uden frø
1 citron
½ dl vand
500 g sukker
Hokkaidogræskar (orange)
Citron
Vand
Sukker
Køkkenredskaber til græskarmarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 gryde
1 røreske
1 sylteglas
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Rivejern
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Mellem gryde
Røreske
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marmelade:
3.
Vask hokkaidogræskarret grundigt, så det er helt rent. Græskarret skal ikke skrælles.
4.
Riv græskarret på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
Riv skallen af hele citronen på den fine side af rivejernet. Se videoen.
6.
Skær citronen over, og pres saften ud af den med en citruspresser. Se videoen.
7.
Kom græskar og vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Lad græskarret koge ved svag varme i 10 minutter.
8.
Kom sukker, citronsaft og citronskal i gryden, og lad det koge videre i 3-4 minutter.
Skold et sylteglas:
9.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget til glasset i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget. Tag en grydelap eller et viskestykke, og hæld det kogende vand ud igen. Pas på - det er meget varmt!
10.
Kom græskarmarmeladen i det skoldede sylteglas. Skru låget på, og stil marmeladen i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 8906 kJ / 2129 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer