- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Græskarbudding
Græskarbudding
Samlet tid: 240 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Den perfete efterårs-dessert. Sød og cremet - og toppet med Oreos for at gøre det endnu bedre!
Tip: Begynd i god tid, for græskarbuddingen skal på køl i 4-5 timer, før du serverer.
Opskriften giver cirka 6 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarbudding
Budding:
½ hokkaido-græskar (500 g.) (skal svare til ca. 300 g mos)
½ tsk. salt
2 æggeblommer (2 æg)
1 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 ½ dl. sødmælk
5 blade husblas
2 ½ dl. piskefløde
½ pakke Oreos
Hokkaidogræskar (orange)
Salt
Æg
Sukker
Vaniljesukker
Sødmælk
Husblas
Piskefløde
Oreos
Køkkenredskaber til græskarbudding
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 si
1 spiseske
1 lille skål
2 store skåle
Husholdningsfilm
1 elpisker
2 røreskeer
1 kageform eller 6 serveringsglas
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Si
Spiseske
Lille røreskål
Stor røreskål
Husholdningsfilm
Elpisker
Røreske
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarmos:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Budding:
9.
10.
Tag en elpisker. Kom sukker og vaniljesukker op i skålen med æggeblommer. Pisk det hele til en hvid, skummende creme med elpiskeren. Det tager 3-4 minutter.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Servering:
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1410 kJ / 337 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer