
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Græskarboller
Græskarboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Gør dig klar til gyldne lækkerier med denne opskrift på græskarboller. Den ultimative lækkerbisken til efteråret. Du kan bruge hokkaido græskar, men også butternut græskar. Ja, bare en rest græskar fra køleskabet er nok. Græskar giver dine boller en flot farve, og de giver en sød smag og gør bollerne saftige. Total lækkerhed!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarboller
Græskarboller:
160 g hokkaido-græskar
80 g hokkaido-græskar
50 g gær
25 g gær
5 dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
½ tsk. salt
6 dl. grahamsmel (360 g)
3 dl. grahamsmel (180 g)
10 dl. hvedemel (600 g)
5 dl. hvedemel (300 g)
½ dl. mælk til pensling
½ dl. mælk til pensling

Hokkaidogræskar (orange)

Gær

Vand

Salt

Grahamsmel

Hvedemel

Mælk
Køkkenredskaber til græskarboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
Bagepapir
1 bageplade
1 kop
bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Bagepapir

Bageplade

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarboller:
3.
Skær hokkaido-græskar-stykket i 2 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
4.
Smuldr gæren i en stor skål.
5.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
7.
Kom revet græskar, grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
8.
Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
9.
Ælt dejen med hænderne, til den er glat på overfladen. Det tager cirka 5 minutter. Se videoen.
10.
Kom bagepapir på en bageplade.
11.
Skær dejen i 8 stykker. Form hver klump dej til en bolle. Læg dem på bagepladen. Se videoen.
12.
Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og stil dem til hævning et lunt sted i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
13.
Tag en kop og en bagepensel. Kom mælk i koppen, og pensl forsigtigt de hævede græskarboller med mælk. Se videoen.
14.
Bag bollerne midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule, når du banker dem under bunden. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 863 kJ / 206 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 82 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer