- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Græskarboller
Græskarboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Gør dig klar til gyldne lækkerier med denne opskrift på græskarboller. Den ultimative lækkerbisken til efteråret. Du kan bruge hokkaido græskar, men også butternut græskar. Ja, bare en rest græskar fra køleskabet er nok. Græskar giver dine boller en flot farve, og de giver en sød smag og gør bollerne saftige. Total lækkerhed!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarboller
Græskarboller:
160 g hokkaido-græskar
80 g hokkaido-græskar
50 g gær
25 g gær
5 dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
½ tsk. salt
6 dl. grahamsmel (360 g)
3 dl. grahamsmel (180 g)
10 dl. hvedemel (600 g)
5 dl. hvedemel (300 g)
½ dl. mælk til pensling
½ dl. mælk til pensling
Hokkaidogræskar (orange)
Gær
Vand
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Mælk
Køkkenredskaber til græskarboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
Bagepapir
1 bageplade
1 kop
bagepensel
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Viskestykke
Bagepapir
Bageplade
Kop
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarboller:
3.
Skær hokkaido-græskar-stykket i 2 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Skær dejen i 8 stykker. Form hver klump dej til en bolle. Læg dem på bagepladen. Se videoen.
12.
13.
Tag en kop og en bagepensel. Kom mælk i koppen, og pensl forsigtigt de hævede græskarboller med mælk. Se videoen.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 863 kJ / 206 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 82 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer