
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Forret>
- Græskar-bræk
Græskar-bræk
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lav de fedeste snacks til halloween-festen! For eksempel det her totalt ulækre græskarhoved, der brækker guacamole ud over det hele. Det er mega ulækkert og sygt lækkert på samme tid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskar-bræk
Ingredienser
1 stort pynte-græskar
2 poser tortillas chips
1 pose tortillas chips
1 glas salsasovs
1 ½ glas salsasovs
½ glas salsasovs
2 ½ dl creme fraiche
5 ¼ dl creme fraiche
1 ¾ dl creme fraiche
Guacamole
4 modne avocadoer
6 modne avocadoer
2 modne avocadoer
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1-2 limefrugter
3 limefrugter
1 limefrugt
1 dl. creme fraiche 9 %
1 ½ dl. creme fraiche 9 %
½ dl. creme fraiche 9 %
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt

Pyntegræskar

Tortillaschips

Salsa

Creme fraiche

Avocado

Hvidløg

Lime

Salt
Køkkenredskaber til græskar-bræk
1 målebæger
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stort fad
1 spiseske
1 mellem skål
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 teske

Målebæger

Lille skarp kniv

Skærebræt

Serveringsfad

Spiseske

Mellem skål

Hvidløgspresser

Gaffel

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skær toppen af græskarret. Skrab kernerne ud med en stor ske. Skær et uhyggeligt græskar-ansigt med en stor åben mund. Stil det på et stort fad.
4.
Guacamole: Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Se videoen.
5.
Skrab avocado-kødet ud med en ske. Kom det i en skål.
6.
Pil hvidløg, og pres dem ned i skålen med en hvidløgs-presser.
Pil hvidløg, og pres det ned i skålen med en hvidløgs-presser.
7.
Skær limefrugten over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.
Skær limefrugterne over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.
8.
Mos avocadokødet med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
9.
Kom cremefraiche i skålen, og rør det sammen.
10.
Smag guacamolen til med salt og limesaft.
11.
Anret guacamole, tomatsalsa og cremefraiche, så det vælter ud af græskarrets mund. Læg tortillachips ved siden af på begge sider.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4 kJ / 849 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer