Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Græskarhoved:

3.

Skær låget af græskarret i et siksak-møster. Så falder låget ikke så nemt ned, når græskarret skrumpler lidt efter nogle dage.

4.

Skrab kernerne ud med en stor ske eller en iskugleske. Fjern frø og trevler. Du kan eventuelt bage frøene i ovnen.

5.

Tegn eventuelt ansigt på græskarret med en tusch.

6.

Skær eller prik ansigtet ud med en urtekniv eller en lille græskarsav.

Guacamole:

7.

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Se videoen.

8.

Skrab avocado-kødet ud med en ske. Kom det i en skål.

9.

Pil hvidløg, og pres dem ned i skålen med en hvidløgs-presser. Se videoen.

Pil hvidløg, og pres det ned i skålen med en hvidløgs-presser. Se videoen.

10.

Skær limefrugten over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.
Skær limefrugterne over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.

11.

Mos avocadokødet med en gaffel, til der ikke er flere klumper.

12.

Kom cremefraiche i skålen, og rør det sammen.

13.

Smag guacamolen til med salt og limesaft.

14.

Anret guacamole, tomatsalsa og cremefraiche, så det vælter ud af græskarrets mund. Læg tortillachips ved siden af på begge sider.

Næringsindhold per portion

Energi: 4 kJ / 849 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt 11 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min