
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Amerikansk>
- Gourmet-hotdogs med lyn-pulled chicken
Gourmet-hotdogs med lyn-pulled chicken
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hotdog på et højere niveau! Hvis du aldrig har prøvet andet end den klassiske hotdog med pølse, så prøv da altså lige den her - den smager SÅ lækkert!
Tip: De syltede rødløg kan holde sig mindst 1 uge på køl, og smager lækkert i salater og sandwiches.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gourmet-hotdogs med lyn-pulled chicken
Pulled kylling:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. brun farin
3 tsk. brun farin
1 tsk. brun farin
1 tsk. røget paprika
1 ½ tsk. røget paprika
½ tsk. røget paprika
1 tsk. sød paprika
1 ½ tsk. sød paprika
½ tsk. sød paprika
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. cayennepeber
½ tsk. cayennepeber
½ knivspids cayennepeber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
½ spsk. vand
300 g. kyllingebryst
450 g. kyllingebryst
150 g. kyllingebryst
Syltede rødløg:
2 rødløg
1 rødløg
½ dl. eddike
¾ dl. eddike
¼ dl. eddike
½ dl. sukker
¾ dl. sukker
¼ dl. sukker
Tilbehør:
200 g. spidskål
300 g. spidskål
100 g. spidskål
1 mango
1 ½ mango
½ mango
3 spsk. mayonnaise
4 ½ spsk. mayonnaise
1 ½ spsk. mayonnaise
6 hotdogbrød
140 g. majs på dåse
210 g. majs på dåse
70 g. majs på dåse

Hvidløg

Tomatpuré

Brun farin

Røget paprika

Sød paprika

Peber

Stødt spidskommen

Salt

Cayennepeber

Olie - smagsneutral

Vand

Kyllingebryst

Rødløg

Eddike - lagereddike

Sukker

Spidskål

Mango

Mayonnaise

Majs
Køkkenredskaber til gourmet-hotdogs med lyn-pulled chicken
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 ovnfast fad
Stanniol
1 lille gryde
1 grydeske
1 kartoffelskræller
2 gafler
1 brødrister

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Røreske

Ovnfast fad

Stanniol

Lille gryde

Grydeske

Kartoffelskræller

Gaffel

Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pulled kylling:
3.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
4.
Pil, og hak hvidløg fint. Se videoen.
5.
Kom hvidløg, tomatpure, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden godt sammen.
6.
Kom kyllingebrysterne i et fad. Hæld marinaden over og sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækket af marinaden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingen i cirka 25-30 minutter. Lad kyllingen køle lidt af.
Syltede rødløg:
8.
Pil, og skær rødløgene i tynde ringe.
Pil, og skær rødløget i tynde ringe.
9.
Kom sukker og eddike i en gryde, og bring det i kog.
10.
Tilsæt løgringene, når sukkeret er smeltet, og skru ned ned til lav varme. Lad løgringene koge med i 2 minutter.
11.
Sluk blusset, og lad løgringene køle af.
Tilbehør:
12.
Skyl spidskålen. Snit den i meget tynde strimler. Se videoen.
13.
Skræl mangoen, og skær stenen ud. Skær kødet i tynde strimler. Se videoen.
Pulled kylling - fortsat:
14.
Tag kyllingekødet op af marinaden. Lav pulled kylling ved at rive kødet i strimler med to gafler. Læg kødet tilbage i fadet, og bland det godt rundt i marinaden.
Saml hotdogs:
15.
Varm hotdogbrødene på en brødrister, smør dem med mayonnaise. Fyld brødene med spidskål, mangostrimler, pulled kylling, majs og de syltede rødløg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2100 kJ / 502 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer