Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt grahamsmelet, og rør det sammen.

7.

Tilsæt salt og olie.

8.

Tilsæt hvedemelet, og rør det sammen.

9.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til det er en sammenhængende klump, og dejen slipper køkkenbordet. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.

10.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen.

11.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter, til den er hævet til dobbelt størrelse. Mens dejen hæver, kan du lave tomatsovsen, og gøre fyldet klar.

12.

Pil løget, og skær det i store stykker. Se videoen.

13.

Pil, og hak hvidløget. Se videoen.

14.

Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

15.

Kom løg, hvidløg, halvdelen af basilikummen, flåede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Blend, til du har en grov tomatsovs uden store klumper.

16.

Smag tomatsovsen til med salt og peber.

17.

Tænd ovnen på 225 grader, eller så varm som din ovn kan blive. Indstil den på undervarme.

18.

Læg bagepapir på to bageplader.
Læg bagepapir på tre bageplader.
Læg bagepapir på en bageplade.

19.

Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker.

20.

Skyl peberfrugterne. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehus, og skær dem i tynde skiver.

21.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

22.

Del dejen i to klumper. Rul dejklumperne ud til to tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade. Se videoen.
Del dejen i tre klumper. Rul dejklumpene ud til tre tynde pizzabunde. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg en pizzabund på hver bageplade. Se videoen.
Rul dejklumpen ud til en tynde pizzabund. Du kan rulle dem ud til firkanter, hvis det er nemmere. Læg pizzabunden på bagepladen. Se videoen.

23.

Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.
Kom to spiseskefulde tomatsovs på hver pizzabund, og smør det godt ud.
Kom to spiseskefulde tomatsovs på pizzabunden, og smør det godt ud.

24.

Kom skiver af peberfrugt på pizzaerne.
Kom skiver af peberfrugt på pizzaen.

25.

Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de to pizzaer.
Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på de tre pizzaer.
Pluk den friske mozzarella i mindre stykker. Fordel mozzarellaen på pizzaen.

26.

Kom små klatter af mascarpone på de to pizzaer.
Kom små klatter af mascarpone på de tre pizzaer.
Kom små klatter af mascarpone på pizzaen.

27.

Fordel 1 spiseskefuld olie på hver pizza.
Fordel en spiseskefuld olie på pizzaen.

28.

Kom den ene pizza i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
Kom pizzaen i ovnen. Stil den i midten, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.

29.

Tag pizzaen ud af ovnen, og bag den anden pizza i 10-15 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen, og bag de andre pizzaer en ad gangen i 10-15 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen.

30.

Fordel skinken på pizzaerne.

Fordel skinken på pizzaen.

31.

Kom skiver af ananas på pizzaerne, og pynt med basilikumblade.

Kom skiver af ananas på pizzaen, og pynt med basilikumblade.

Næringsindhold per portion

Energi: 3671 kJ / 877 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 10,03 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Løg, hakke

Løg, hakke

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 105 min