
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Gebiskager
Gebiskager - Halloween cookies
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lav Draculas blodige gebisser til Halloween: Gebiskager - bagt med GoCooks opskrift på lækre cookies og pyntet med rød smørcreme og små skumfiduser som tænder. Og hvis det skal se ekstra klammo ud, så pynt tænderne med lidt rød frugtfarve.
Tip: Du kan også bruge færdige småkager, hvis du har travlt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gebiskager
Cookies:
125 g smør
185 g smør
65 g smør
100 g sukker
150 g sukker
50 g sukker
100 g brun farin
150 g brun farin
50 g brun farin
1 æg
1 stort æg
1 lille æg
150 g hvedemel
225 g hvedemel
75 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. bagepulver
1 tsk. fint salt
1 tsk. fint salt
½ tsk. fint salt
100 g chokolade
150 g chokolade
50 g chokolade
Lyserød smørcreme:
100 g. smør, blødt
50 g. smør, blødt
200 g. flormelis
100 g. flormelis
Rød konditorfarve
Pynt:
1 pose små skumfiduser (hvide)
½ pose små skumfiduser (hvide)
5 store skumfiduser

Smør

Sukker

Brun farin

Æg

Hvedemel

Vaniljesukker

Bagepulver

Salt

Chokolade (koge)

Flormelis

Konditorfarve (frugtfarve)

Mini skumfiduser - marshmallows

Skumfiduser
Køkkenredskaber til gebiskager
1 køkkenvægt
1 røreskål
1 elpisker
1 smørekniv
1 lille skarp kniv
1 piskeris
1 si
1 kop
1 røreske
1 sæt måleskeer
2 bageplader
2 bageplader (eller ark bagepapir)
1 bageplade
2 ark bagepapir
3-4 ark bagepapir
1-2 ark bagepapir
1 brødkniv
1 bagerist

Køkkenvægt

Røreskål

Elpisker

Kniv bestik

Urtekniv

Piskeris

Si

Kop

Røreske

Måleskeer

Bageplade

Bagepapir

Brødkniv

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cookies:
3.
Læg smør på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Kom smørret op i en skål sammen med sukker og brun farin. Pisk det sammen.
5.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen til smør-blandingen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør godt rundt. Se videoen.
6.
Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og fint salt i en skål.
7.
Si blandingen ned i smør-blandingen, og rør i dejen til den er ensartet.
8.
Hak chokoladen groft, og rør den ind i dejen. Se videoen.
9.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
10.
Kom bagepapir på to bageplader. Rul ekstra bagepapir ud, hvis du ikke har bageplader nok.
11.
Form dejen til ca. 24 kugler, og sæt dem på bagepladerne. Pres dem lidt flade.
Form dejen til ca. 32 kugler, og sæt dem på bagepladerne. Pres dem lidt flade.
Form dejen til ca. 12 kugler, og sæt dem på bagepladerne. Pres dem lidt flade.
12.
Sæt pladerne med cookies i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
Sæt to af pladerne med cookies i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Gentag med de øvrige plader/stykker bagepapir med dejkugler.
13.
Lad dine cookies køle af på en rist, mens du laver smørcremen.
Lyserød smørcreme:
14.
Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt, til du skal bruge det. Se videoen.
15.
Kom blødt smør og flormelis i en skål og pisk med en elpisker, til det er hvidt og luftigt.
16.
Dryp rød farve i lidt ad gangen og rør rundt. Bliv ved, til smørcremen har en god gumme-rød farve.
Samle gebiskager:
17.
Smør smørcreme på undersiden af to cookies, så det ligner gummer. Sæt to små skumfiduser ved siden af hinanden langs kanten af den ene cookie. Det er fortænderne.
18.
Klip to hugtænder af en stor skumfidus. Sæt dem på hver sin side af de to små skumfiduser. Sæt 2-3 små skumfiduser på hver side af hugtænderne. Læg den anden cookie ovenpå.
19.
Gentag med alle dine cookies.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1799 kJ / 430 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 10 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer