
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Fransk>
- Galette
Galette
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Den stammer oprindeligt fra Bretagne, hvor man fylder en slags pandekage med æg, grøntsager og ost. Siden er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme. Her får du GoCooks opskrift på en galette med grøntsager. Det er næsten som at spise pizza! Og du kan også bruge tyndtskårne kartofler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til galette
Dej
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
2 ½ dl vand
3 ¾ dl vand
1 ¼ dl vand
2 dl grahamsmel
3 dl grahamsmel
1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 3 ½ dl hvedemel
Ca. 5 ½ dl hvedemel
Ca. 1 ¾ dl hvedemel
Fyld
½ squash
¾ squash
¼ squash
½ rød peberfrugt
¾ rød peberfrugt
¼ rød peberfrugt
1 lille rødløg
1 ½ lille rødløg
½ lille rødløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
1 ½ tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
½ tsk. tørret timian (eller 1 ½ stilke frisk timian)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
75 g. fetaost
115 g. fetaost
38 g. fetaost

Gær

Vand

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Squash

Peberfrugt

Rødløg

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Peber

Fetaost
Køkkenredskaber til galette
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
Bagepapir
1 bageplade

Decilitermål

Teske

Spiseske

Køkkenvægt

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Husholdningsfilm

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Spatel

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
6.
Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
7.
Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.
8.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
9.
Ælt dejen, til den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Læg dejen tilbage i skålen. Se videoen.
10.
Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 15-30 minutter et lunt sted. Lav fyldet, mens dejen hæver.
Fyld:
11.
Skyl squash, og peberfrugt grundigt.
12.
Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær squash og peberfrugt i små tern.
13.
Pil rødløget, og skær det i tynde strimler.
14.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
15.
Kom squash, peberfrugt, og rødløg på stegepanden. Rør rundt.
16.
Kom timian, salt og peber ned til grøntsagerne, og lad det hele stege i 3 minutter.
17.
Tag stegepanden af varmen, og lad grøntsagerne køle lidt af.
Form og bag galette:
18.
Tænd ovnen på 200 grader.
19.
Kom bagepapir på en bageplade.
20.
Drys grahamsmel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
21.
Rul dejen ud til en rund ”pizza” med en diameter på cirka 40 centimeter. Læg dejen over på bagepladen.
22.
Fordel de stegte grøntsager på midten af dejen. Slut af med at smuldre fetaosten ud over.
23.
Fold siderne ind over grøntsagerne som på billedet.
24.
Bag galetten i cirka 20 minutter.
25.
Serveres straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1643 kJ / 393 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer