- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Fransk>
- Galette
Galette
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium
Denne franske tærte hedder ”Galette” i Frankrig. Den stammer oprindeligt fra Bretagne, hvor man fylder en slags pandekage med æg, grøntsager og ost. Siden er pandekagedejen skiftet ud med en gærdej, men navnet er det samme. Her får du GoCooks opskrift på en galette med grøntsager. Det er næsten som at spise pizza! Og du kan også bruge tyndtskårne kartofler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til galette
Dej
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
2 ½ dl vand
3 ¾ dl vand
1 ¼ dl vand
2 dl grahamsmel
3 dl grahamsmel
1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 3 ½ dl hvedemel
Ca. 5 ½ dl hvedemel
Ca. 1 ¾ dl hvedemel
Fyld
½ squash
¾ squash
¼ squash
½ rød peberfrugt
¾ rød peberfrugt
¼ rød peberfrugt
1 lille rødløg
1 ½ lille rødløg
½ lille rødløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
1 ½ tsk. tørret timian (eller 3 stilke frisk timian)
½ tsk. tørret timian (eller 1 ½ stilke frisk timian)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
75 g. fetaost
115 g. fetaost
38 g. fetaost
Gær
Vand
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Squash
Peberfrugt
Rødløg
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Peber
Fetaost
Køkkenredskaber til galette
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
Bagepapir
1 bageplade
Decilitermål
Teske
Spiseske
Køkkenvægt
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Husholdningsfilm
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Bagepapir
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Fyld:
11.
Skyl squash, og peberfrugt grundigt.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Form og bag galette:
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1643 kJ / 393 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer