- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Frikadeller med svinekød
Frikadeller med svinekød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Årja, mormor-mad når det er aller-aller-aller-bedst. Elsker du ikke også bare frikadeller? Det er som om, man bare aldrig bliver træt af de små kød-banditter. Frikadeller med svinekød giver cirka 16,7 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mere CO2 end frikadeller med kylling og broccoli-stok. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadeller med svinekød
Frikadeller:
400 g. hakket kalv og flæsk
600 g. hakket kalv og flæsk
200 g. hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
4 spsk. minnimælk
6 spsk. minimælk
2 spsk. minimælk
15 g. smør
22 g. smør
8 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Tilbehør:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 broccoli
1 ½ broccoli
½ broccoli
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
Brun sovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 dl. vand
4 ½ dl. vand
1 ½ dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
1 tsk. sukker
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
3-4 dråber sovsekulør
4 ½-6 dråber sovsekulør
1 ½-2 dråber sovsekulør
Hakket gris og kalv
Salt
Løg
Æg
Peber
Hvedemel
Minimælk
Smør
Olie - smagsneutral
Kartoffel
Broccoli
Vand
Grøntsagsbouillon
Mælk
Sukker
Eddike - lagereddike
Sovsekulør
Køkkenredskaber til frikadeller med svinekød
1 køkkenvægt
1 teske
3 spiseskeer
1 decilitermål
2 store skåle
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 kop
1 tallerken
1 stegepande
1 paletkniv
1 kartoffelskræller
2 store gryder med låg
1 dørslag
1 lille gryde
1 piskeris
1 melryster
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Kop
Middagstallerken
Stegepande
Paletkniv
Kartoffelskræller
Stor gryde
Dørslag
Lille gryde
Piskeris
Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Frikadeller:
3.
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
4.
5.
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
6.
7.
8.
Form 12 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 24 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 6 små frikadeller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Kom olie og smør på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
Kartofler og broccoli:
10.
Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.
11.
Kom kartofler og salt i en gryde. Kom vand i, til det dækker kartoflerne. Tænd for høj varme, og lad kartoflerne komme i kog med låg på. Skru ned til svag varme, og lad kartoflerne koge i cirka 15 minutter. Tag en lille kniv og stik i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er de færdige. Se videoen.
12.
13.
14.
Brun sovs:
15.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
16.
Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
17.
Kom vand og grøntsagsbouillon i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.
18.
Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
19.
20.
Kom sukker, eddike, salt og peber i.
21.
22.
Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2456 kJ / 587 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer