Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bag pastinakkerne:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Skyl pastinakkerne, og skræl dem, hvis skrællen ikke er pæn. Se videoen.

5.

Skær enderne af pastinakkerne, og skær dem på langs til skiver på cirka 1 centimeter. Pastinakken er hård, så pas på, den ikke ruller. Se videoen.

6.

Kom olien i en lille skål.

7.

Bland salt, peber, paprika, karry og løgpulver i en lille skål.

8.

Fordel pastinakskiverne i ét lag på bagepladen. Pensl dem med olie på begge sider, og drys krydderiblandingen over.

Fordel pastinakskiverne i ét lag på bagepladen. Hvis der ikke er plads til dem alle, kan du bage dem ad flere omgange.

Pensl dem med olie på begge sider, og drys krydderiblandingen over.

9.

Bag pastinakkerne i ovnen i 15 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.

Panering:

10.

Kom hvedemel i en mellemstor skål, og tilsæt mælken i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk godt, til der ikke er flere klumper i.

11.

Kom rasp på en tallerken.

12.

Dyp en skive afkølet pastinak i melblandingen, så det dækker hele skiven.

13.

Vend skiven i raspen, så der er rasp over det hele. Gør det samme med alle pastinakskiverne

14.

Varm en stegepande med olie op til middelhøj varme.

15.

Kom pastinakskiverne på panden med lidt afstand. Der er ikke plads til dem allesammen, så de skal laves ad flere omgange.

16.

Steg dem i 2-3 minutter på hver side, indtil de er blevet lysebrune.

17.

Læg dem over på en tallerken – eventuelt beklædt med kaffefiltre, som kan suge lidt af fedtstoffet.

18.

Gør det samme med resten af pastinakskiverne. Kom eventuelt mere olie på panden undervejs.

19.

Server fredsfiskene med rugbrød, citron og remoulade.

Næringsindhold per portion

Energi: 2452 kJ / 586 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 1 g.

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Pastinak i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min