- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Fredsfisk
Fredsfisk
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Fredsfisk, også kaldet krigsfisk, er faktisk en gammel opskrift, som stammer helt tilbage fra 2. verdenskrig. Det var vanskeligt at skaffe fisk til at lave fiskefileter, så derfor opfandt husmødrene et alternativ. Og alternativet er godt! Man kan let snydes til at tro, at der faktisk er fisk i!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fredsfisk
Marinerede pastinakker:
500 g pastinakker (helst store/tykke)
750 g pastinakker (helst store/tykke)
250 g pastinakker (helst store/tykke)
2 spsk. olie til bagning
3 spsk. olie til bagning
1 spsk. olie til bagning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
½ tsk. karry
¾ tsk. karry
¼ tsk. karry
½ tsk. løgpulver
¾ tsk. løgpulver
¼ tsk. løgpulver
Panering og stegning:
40 g hvedemel
60 g hvedemel
20 g hvedemel
1 dl mælk
1½ dl mælk
½ dl mælk
2 dl rasp (gerne pankorasp)
3 dl rasp (gerne pankorasp)
1 dl rasp (gerne pankorasp)
5 spsk. olie (til stegning)
7½ spsk. olie (til stegning)
2½ spsk. olie (til stegning)
Tilbehør:
8 skiver rugbrød
1 citron
4 spsk. remoulade
6 spsk. remoulade
2 spsk. remoulade
Pastinak
Rapsolie
Salt
Peber
Paprika
Karry
Løgpulver
Hvedemel
Mælk
Rasp
Olie - smagsneutral
Rugbrød
Citron
Remoulade
Køkkenredskaber: til fredsfisk
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kniv
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 ark bagepapir
2 små skåle
1 bagepensel
1 bagerist
1 mellemstor skål
1 piskeris
1 tallerken
1 stegepande
2 paletknive
evt. kaffefiltre
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kniv bestik
Decilitermål
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bagepapir
Lille røreskål
Bagepensel
Bagerist
Mellem røreskål
Piskeris
Middagstallerken
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bag pastinakkerne:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Skyl pastinakkerne, og skræl dem, hvis skrællen ikke er pæn. Se videoen.
5.
Skær enderne af pastinakkerne, og skær dem på langs til skiver på cirka 1 centimeter. Pastinakken er hård, så pas på, den ikke ruller. Se videoen.
6.
Kom olien i en lille skål.
7.
Bland salt, peber, paprika, karry og løgpulver i en lille skål.
8.
Fordel pastinakskiverne i ét lag på bagepladen. Pensl dem med olie på begge sider, og drys krydderiblandingen over.
Fordel pastinakskiverne i ét lag på bagepladen. Hvis der ikke er plads til dem alle, kan du bage dem ad flere omgange.
Pensl dem med olie på begge sider, og drys krydderiblandingen over.
9.
Bag pastinakkerne i ovnen i 15 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.
Panering:
10.
Kom hvedemel i en mellemstor skål, og tilsæt mælken i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk godt, til der ikke er flere klumper i.
11.
Kom rasp på en tallerken.
12.
Dyp en skive afkølet pastinak i melblandingen, så det dækker hele skiven.
13.
Vend skiven i raspen, så der er rasp over det hele. Gør det samme med alle pastinakskiverne
14.
Varm en stegepande med olie op til middelhøj varme.
15.
Kom pastinakskiverne på panden med lidt afstand. Der er ikke plads til dem allesammen, så de skal laves ad flere omgange.
16.
Steg dem i 2-3 minutter på hver side, indtil de er blevet lysebrune.
17.
Læg dem over på en tallerken – eventuelt beklædt med kaffefiltre, som kan suge lidt af fedtstoffet.
18.
Gør det samme med resten af pastinakskiverne. Kom eventuelt mere olie på panden undervejs.
19.
Server fredsfiskene med rugbrød, citron og remoulade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2452 kJ / 586 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 1 g.
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer