
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Fransk>
- Fransk kyllingegryde
Fransk kyllingegryde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mikkel besøger Frankrig:”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk kyllingegryde
Kyllingegryde:
4 stk. kyllingebryst
6 stk. kyllingebryst
2 stk. kyllingebryst
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 dl basilikumblade
1 ½ dl basilikumblade
½ dl basilikumblade
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Ca. 4 dl vand
Ca. 6 dl vand
Ca. 2 dl vand
2 dl peanutbutter
3 dl peanutbutter
1 dl peanutbutter
4 dl vand
Ca. 6 dl vand
Ca. 2 dl vand
½ spsk. salt
¾ spsk. salt
¼ spsk. salt
Tilbehør:
3 dl fuldkornsris
4 ½ dl fuldkornsris
1 ½ dl fuldkornsris
4 ½ dl vand
6 ¾ dl vand
2 ¼ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt

Kyllingebryst

Løg

Basilikum

Hvidløg

Peberkorn

Tomat

Olie - smagsneutral

Vand

Peanutbutter

Salt

Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber: til fransk kyllingegryde
1 decilitermål
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 røreskåle
1 si
1 teske
2 mellemstore gryder med låg
1 morter eller blender
1 spiseske
1 grydeske
1 piskeris

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Røreskål

Si

Teske

Mellem gryde

Morter

Spiseske

Grydeske

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Se videoen.
4.
Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.
Kyllingegryde:
5.
Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.
6.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Se videoen.
7.
Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.
8.
Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.
9.
Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.
10.
Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.
11.
Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.
12.
Bland tomatmosen i, og rør det sammen.
13.
Hæld vand over, så det hele lige er dækket.
14.
Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.
15.
Hæld peanutbutter og vand i en skål.
16.
Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.
17.
Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.
18.
Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.
19.
Server med fuldkornsrisene.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1927 kJ / 460 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer