- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Fransk>
- Fransk kyllingegryde
Fransk kyllingegryde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Mikkel besøger Frankrig:”Fransk mad er ikke kun østers og anden fin gastronomi. Det er f.eks. også mad, som stammer fra Afrika. Det tænker man jo normalt ikke over. Men Frankrig har engang haft store kolonier i Afrika, og i dag bor der rigtig mange mennesker med afrikanske rødder i landet. Derfor bliver der lavet meget afrikansk mad i Frankrig. På min tur rundt på cyklen mødte jeg Miska. Hun stammer fra Cameroun, og var vant til at lave mad til sine seks søskende. Jeg var så heldig, at hun lærte mig at lave en lækker og nem kyllingegryde med peanuts og basilikumsauce. Så her får I en lille hilsen fra det afrikanske køkken i Frankrig.”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk kyllingegryde
Kyllingegryde:
4 stk. kyllingebryst
6 stk. kyllingebryst
2 stk. kyllingebryst
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 dl basilikumblade
1 ½ dl basilikumblade
½ dl basilikumblade
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Ca. 4 dl vand
Ca. 6 dl vand
Ca. 2 dl vand
2 dl peanutbutter
3 dl peanutbutter
1 dl peanutbutter
4 dl vand
Ca. 6 dl vand
Ca. 2 dl vand
½ spsk. salt
¾ spsk. salt
¼ spsk. salt
Tilbehør:
3 dl fuldkornsris
4 ½ dl fuldkornsris
1 ½ dl fuldkornsris
4 ½ dl vand
6 ¾ dl vand
2 ¼ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Kyllingebryst
Løg
Basilikum
Hvidløg
Peberkorn
Tomat
Olie - smagsneutral
Vand
Peanutbutter
Salt
Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber: til fransk kyllingegryde
1 decilitermål
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 røreskåle
1 si
1 teske
2 mellemstore gryder med låg
1 morter eller blender
1 spiseske
1 grydeske
1 piskeris
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Røreskål
Si
Teske
Mellem gryde
Morter
Spiseske
Grydeske
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Se videoen.
4.
Kyllingegryde:
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1927 kJ / 460 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer