Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tag en stor skål, og smuldr gæren i skålen. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom mælken i, og varm den op, til den er lunken. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.

5.

Kom den lune mælk op i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.

6.

Slå ægget ud i en kop. Tjek ægget for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Kom æg, sukker, salt, kardemomme og blødt smør i skålen. Rør det hele sammen. Se videoen.

8.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Rør dejen sammen undervejs.

9.

Vend dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen med hænderne, til den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

10.

Kom dejen op i skålen igen. Kom husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.

Form bollerne:

11.

Kom bagepapir på 2 bageplader.

12.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.

13.

Rul dejen til en pølse, og del den i 15 lige store stykker.
Se videoen.

14.

Tril 15 boller mellem hænderne eller på bordet. Læg bollerne på bagepladerne, uden at de rører hinanden.

15.

Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter et lunt sted.

Pensel og bag bollerne:

16.

Tænd ovnen på 180 grader.

17.

Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget. Se videoen.

18.

Bag bollerne midt i ovnen i cirka 15 minutter. Se videoen.

19.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

20.

Serves straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 1036 kJ / 248 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, slå brød og boller op

Bagværk, slå brød og boller op

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 62 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min