- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Brød som tilbehør >
- Foccacia
Foccacia med tomater
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pizza-elsker? Så MÅ du sætte focaccia på “skal-prøves”-listen! Foccacia og pizza er ikke det samme, men minder meget om hinanden. Der findes dog mange måder at bage foccacia på. Her er opskriften med rosmarin, flagesalt og cherrytomater. Du kan også bruge oliven, ost eller løg på toppen. Du bestemmer!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til foccacia
Ingredienser
20 g. gær
3 dl. vand
1 spsk. sukker
3 spsk. olie
2 ½ dl. grahamsmel
1 spsk. salt
7 ½ dl. hvedemel
1 spsk. olie til at smøre fadet
Pynt:
20 cherrytomater
1 dl. frisk rosmarin
2 spsk. olie
1 tsk. groft salt

Gær

Vand

Sukker

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Cherrytomat

Rosmarin (frisk)
Køkkenredskaber til foccacia
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 stort ovnfast fad
1 kop
1 bagepensel

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Viskestykke

Stort ovnfast fad

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Kom din foccacia-dej i fadet, og spred den ud, så dejen dækker hele fadet. Brug fingrene. Se videoen.
15.
16.
Tag en kop og bagepensel. Kom olie i koppen, og pensl foccacia-brødet med olien. Se videoen.
17.
18.
Bag foccacia-brødet i ovnen i cirka 25 minutter. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1019 kJ / 244 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer