
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Foccacia
Foccacia med tomater
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pizza-elsker? Så MÅ du sætte focaccia på “skal-prøves”-listen! Foccacia og pizza er ikke det samme, men minder meget om hinanden. Der findes dog mange måder at bage foccacia på. Her er opskriften med rosmarin, flagesalt og cherrytomater. Du kan også bruge oliven, ost eller løg på toppen. Du bestemmer!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til foccacia
Ingredienser
20 g. gær
3 dl. vand
1 spsk. sukker
3 spsk. olie
2 ½ dl. grahamsmel
1 spsk. salt
7 ½ dl. hvedemel
1 spsk. olie til at smøre fadet
Pynt:
20 cherrytomater
1 dl. frisk rosmarin
2 spsk. olie
1 tsk. groft salt

Gær

Vand

Sukker

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Cherrytomat

Rosmarin (frisk)
Køkkenredskaber til foccacia
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 stort ovnfast fad
1 kop
1 bagepensel

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Viskestykke

Stort ovnfast fad

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en stor skål. Smuldr gæren skålen. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Kom sukker, olie og grahamsmel i skålen, og rør rundt. Tilsæt salt, og rør godt.
7.
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
8.
Ælt dejen på køkkenbordet med hænderne, til den er glat på overfladen. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
10.
Tænd ovnen på 225 grader.
11.
Tag et skærebræt og en skarp kniv. Skær cherrytomaterne i halve.
12.
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilkene, og hak nålene groft. Se videoen.
13.
Tag et ovnfast fad, og smør det med olie. Se videoen.
14.
Kom din foccacia-dej i fadet, og spred den ud, så dejen dækker hele fadet. Brug fingrene. Se videoen.
15.
Fordel de halve cherrytomater over foccacia-brødet, og drys med rosmarin og salt.
16.
Tag en kop og bagepensel. Kom olie i koppen, og pensl foccacia-brødet med olien. Se videoen.
17.
Tryk dybe huller i foccacia-brødet med fingrene.
18.
Bag foccacia-brødet i ovnen i cirka 25 minutter. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1019 kJ / 244 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer