- >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Desserter og drikke >
- Flamberede pandekager
Flamberede pandekager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

Blærede pandekager med ild i! Pandekager burde faktisk være Danmarks nationalret? Leg med ild i køkkenet - det er så sjældent man får lov til det…. Men få lige en voksen til at hjælpe dig - fordi afbrændt pandehår og svitsede øjenbryn ser altså lidt dumt ud ;-)
Tip: Server med vaniljeis til.
Opskriften giver 6-8 små pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til flamberede pandekager
Pandekager:
1 appelsin, øko (kun skallen)
2 æg
1 spsk. sukker
3 ½ dl. mælk
2 dl. hvedemel
20 g. smør til stegning
Flambering:
50 g. mandler
1 appelsin (kun saften, brug den samme som til pandekagedejen)
2 spsk. brun farin
½ dl. Grand Marnier

Appelsin

Æg

Sukker

Mælk

Hvedemel

Smør

Mandler

Brun farin

Grand Marnier
Køkkenredskaber til flamberede pandekager
1 rivejern
2 kopper
1 stor skål
1 spiseske
1 decilitermål
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 citruspresser

Rivejern

Kop

Stor røreskål

Spiseske

Decilitermål

Piskeris

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekager:
3.
Vask appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange del, så du ikke får den inderste, hvide skal med. Den er bitter. Se videoen.
4.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
6.
Steg pandekager:
7.
8.
9.
10.
Flambering:
11.
Smut mandlerne: Hæld mandlerne op i en kop. Kog ½ liter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Lad mandlerne trække cirka 5 minutter, til skindet løsner sig. Smut mandlerne. Se videoen.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1013 kJ / 242 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer