Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Flæskesteg:

3.

Tænd ovnen på 175 grader.

4.

Hæld vandet i en elkedel eller i en gryde, og kog det op.

5.

Læg flæskestegen på et skærebræt. Stik en finger ned mellem alle svær for at tjekke, om alle sværene er skåret helt igennem. Al hud og fedt skal være skåret helt igennem, men der skal ikke være skåret ned i selve kødet. Hvis der er noget, der mangler at blive skåret igennem, så gør det selv med en skarp kniv. Dette kalder man at "ridse svær".

6.

Læg flæskestegen på hovedet i et ovnfast fad, så sværene vender nedad.

7.

Hæld det kogende vand ned i det ovnfaste fad, og tilføj laurbærblade, salt og eventuelt peberkorn og nelliker.

8.

Sæt flæskestegen i ovnen i 20 minutter.

9.

Tag flæskestegen ud af ovnen, og vend den forsigtigt om ved hjælp af to gafler, så sværene nu vender opad. Pas på, at du ikke sprøjter vand op på dig selv. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Hvis flæskestegen ikke er lige tyk over det hele, så læg eventuelt lidt sølvpapir under flæskestegen, så flæskesværene er i samme højde. Når du gør det, så sikrer du, at alle flæskesværene på flæskestegen bliver lige sprøde.

10.

Gnid sværene med salt, og sørg også for, at det kommer godt ned imellem sværene.

11.

Stil flæskestegen tilbage i ovnen, og giv den yderligere 50 minutter.

12.

Tag stegen ud af ovnen, og skru op på 225 grader.

13.

Si forsigtigt væsken fra fadet og ned i en kande eller en mellemstor skål ved at holde på stegen med en gaffel eller lignende. Få eventuelt hjælp af en voksen, da fadet er tungt, og væsken er meget varm. Sæt væsken til side.

14.

Sæt stegen tilbage i ovnen, og giv den cirka 15 minutter, til sværen er sprød og gylden.

15.

Brug et stegetermometer til at tjekke, om stegen er færdig. Stegen skal være minimum 62 grader i midten. Hvis temperaturen er under 62 grader, så stil flæskestegen ind i ovnen igen ved 180 grader, indtil den når op over 62 grader.

16.

Væsken fra tidligere kan bruges til at lave en sovs til flæskestegen.

17.

Server stegen sammen med kartofler, rødkål, syltede agurker eller æbler og brun sovs, eller brug den i en flæskestegssandwich. Resterne kan bruges til biksemad eller som pålæg.

Næringsindhold per portion

Energi: 3188 kJ / 762 kcal

Protein: 32 %

Kulhydrat: 1 %

Fedt: 67 %

Heraf mættet fedt: 21 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min