
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiskepakker med persillecreme
Fiskepakker med persillecreme
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 93 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her må du gerne lege med maden. Servér rødspætter i små, farverige pakker - én til hver. Kom dine favoritter i pakkerne, og gør dem til dine helt egne med en tegning udenpå papiret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskepakker med persillecreme
Persillecreme:
1 håndfuld persille
2 dl. cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. salt
½ citron (kun saften)
1 knivspids peber
Kogte kartofler:
1 kg. små kartofler
2 l. vand til kogning
1 tsk. groft salt
Fiskepakker i papir:
3 gulerødder
1 lille porre
1 bundt persille
6 rødspætte-fileter
1 tsk. salt
1 knivspids stødt sort peber
25 g. smør
½ citron

Persille

Creme fraiche

Dijonsennep

Salt

Citron

Peber

Kartoffel

Vand

Gulerod

Porre

Rødspætte (filet)

Smør
Køkkenredskaber til fiskepakker med persillecreme
1 decilitermål
1 teske
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellemstor skål
1 citruspresser
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
1 tyndskræller
Bagepapir

Decilitermål

Teske

Lille røreskål

Viskestykke

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Mellem røreskål

Citruspresser

Spiseske

Stor gryde

Grydelåg

Urtekniv

Tyndskræller

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Persillecreme:
3.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
4.
Tag en mellemstor skål. Kom cremefraiche i en skålen. Tilsæt hakket persille, dijonsennep og salt.
5.
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 spiseske citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka 1 ½ spiseske citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af en citron, til du har cirka ½ spiseske citronsaft. Se videoen.
6.
Tag en spiseske. Rør persillecremen sammen, og smag til med salt, peber og citronsaft. Se videoen.
7.
Sæt persillecremen i køleskabet, indtil den skal serveres.
Koge kartofler:
8.
Skyl, eller skrub kartofler. Se videoen.
9.
Tag en stor gryde. Kom kartoflerne i gryden, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
10.
Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
11.
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre. Se videoen.
12.
Sluk for kogepladen. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem stå i gryden, til fisken er færdig.
Fiskepakker:
13.
Tag en tyndskræller, et skærebræt og en skarp kniv. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Se videoen.
14.
Skær roden af porren, og skær den grønne top igennem på langs. Skyl porren. Se videoen.
15.
Skær porren i cirka ½ centimeter tynde skiver. Den hvide del bliver til ringe, og den grønne top bliver til små stykker.
16.
Kom vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
17.
Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
18.
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip fire stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip seks stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
Tag et ovnfast fad og en saks. Klip to stykker bagepapir på 25 x 25 centimeter. Fold dem på midten, og fordel dem i fadet.
19.
Skær 2 fiskefileter over på midten, så du i alt har 8 stykker fisk - 4 store stykker og 4 små stykker. Rul alle 8 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Skær 3 fiskefileter over på midten, så du i alt har 12 stykker fisk - 6 store stykker og 6 små stykker. Rul alle 12 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Skær 1 fiskefilet over på midten, så du i alt har 4 stykker fisk - 2 store stykker og 2 små stykker. Rul alle 4 stykker fisk sammen. Læg 1 ½ sammenrullet fiskefilet på den ene halvdel af hvert stykke bagepapir. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
20.
Drys salt og peber over fiskefileterne.
21.
Fordel gulerod, porre og persille ovenpå fiskefileterne.
22.
Læg en lille smørklat på hver portion.
23.
Skær ½ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
Skær ¾ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
Skær ¼ citron i skiver, og skær hver skive over på midten. Læg ½ skive citron på hver portion.
24.
Fold den frie halvdel af bagepapiret over fisken. Fold enderne sammen hele vejen rundt, så fiske-pakkerne er lukkede. Vask hænder.
25.
Stil fadet på bageristen midt i ovnen, og bag fiske-pakkerne i cirka 15 minutter. Tag en fiskepakke ud af ovnen, og pak den ud. Hvis fiskekødet er hvidt og nemt går fra hinanden, så er fisken gennembagt. Hvis det stadig er lidt gennemsigtigt i midten, skal fiskepakkerne have 2 minutter mere.
26.
Server fiske-pakkerne med persillecreme og kogte kartofler. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1912 kJ / 457 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer