
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller:
400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
1 ½ tsk. groft salt
2 ¼ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
4 spsk. mel
6 spsk. mel
2 spsk. mel
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie

Torsk

Salt

Løg

Hvidløg

Hvedemel

Æg

Smør

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til fiskefrikadeller
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
1 stavblender eller foodprocessor
1 kop
1 stegepande
1 paletkniv

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Søjleblender

Kop

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiskefars:
3.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
4.
Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
5.
Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint.
6.
Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
7.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
Steg fiskefrikadeller:
8.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
9.
Form 12 fiskefrikadeller med en ske, vask hænder, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
10.
Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 312 kJ / 75 kcal
Protein: 42 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer