- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Lune fiskedeller direkte fra fiskemandens vogn er da så lækkert. Men hvorfor nøjes med fiskemandens fiskedeller, når du kan lave dem selv, lige når du vil?
Pift rugbrødsmaden op, eller server dem til aftensmad med grøntsager og hjemmelavet remoulade til.
TIP: Du kan godt bruge en stavblender i stedet for en foodprocessor, så skal du bare skære fisken i små stykker, inden du bruger stavblenderen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller:
400 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
600 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
200 g. hvid fisk i filet, f.eks. torsk
1 ½ tsk. groft salt
2 ¼ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
4 spsk. mel
6 spsk. mel
2 spsk. mel
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Torsk
Salt
Løg
Hvidløg
Hvedemel
Æg
Smør
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til fiskefrikadeller
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
1 stavblender eller foodprocessor
1 kop
1 stegepande
1 paletkniv
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Søjleblender
Kop
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiskefars:
3.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
4.
5.
6.
7.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
Steg fiskefrikadeller:
8.
9.
Form 12 fiskefrikadeller med en ske, vask hænder, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 312 kJ / 75 kcal
Protein: 42 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer