Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fiskefars:

3.

Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

4.

Kom salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.

5.

Tag et nyt skærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint.

6.

Kom mel, løg og hvidløg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.

7.

Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.

Steg fiskefrikadeller:

8.

Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.

9.

Form 12 fiskefrikadeller med en ske, vask hænder, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.

10.

Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.

Næringsindhold per portion

Energi: 312 kJ / 75 kcal

Protein: 42 %

Kulhydrat: 23 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 1,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min