- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Burger >
- Fiskeburger
Fiskeburger
Samlet tid: 2 timer
Arbejdstid: 22 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klassiske burgere er fantastiske, men nogle gange trænger man bare til et pust frisk luft. Denne fiskeburger er som et vindpust fra Vesterhavet – sprød, let og fuld af smag. Og ja, du må stadig spise den med hænderne.
Opskriften giver 5-6 burgerboller og 4 fiskebøffer
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskeburger
Burgerboller:
25 g gær
37 g gær
12 g gær
2 dl vand
1½ dl vand
1 dl vand
1½ spsk. olie
3¾ spsk. olie
1¼ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1¼ dl grahamsmel
2¼ dl grahamsmel
¾ dl grahamsmel
4 dl hvedemel
6 dl hvedemel
2 dl hvedemel
1 æg
½ æg
3 spsk. sesamfrø
4½ spsk. sesamfrø
1½ spsk. sesamfrø
Dressing:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
¾ dl persille
1½ dl persille
½ dl persille
¾ dl dild
1½ dl dild
1 dl dild
1½ dl skyr
2¼ dl skyr
¾ dl skyr
¾ dl mayonnaise
1½ dl mayonnaise
½ dl mayonnaise
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
¾ dl persille
1½ dl persille
½ dl persille
¾ dl dild
1½ dl dild
½ dl dild
550 g fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
825 g fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
275 g fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
¾ spsk. salt
1½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 spsk. kartoffelmel
1½ spsk. kartoffelmel
½ spsk. kartoffelmel
3 spsk. hvedemel
4½ spsk. hvedemel
1½ spsk. hvedemel
7 g smør
10 g smør
3½ g smør
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
Fyld:
70 g spinatblade
105 g spinatblade
35 g spinatblade
1½ gulerod
2¼ gulerod
¾ gulerod
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Æg
Sesamfrø
Hvidløg
Persille
Dild
Skyr
Mayonnaise
Lyssej (filet)
Peber
Kartoffelmel
Smør
Citron
Spinat
Gulerod
Køkkenredskaber til fiskeburger
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
2 bageplader
2 store skåle
1 lille gryde
2 røreskeer
2 små skarpe knive
2 rene viskestykker
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
3 tallerkener
1 stegepande
1 spatel
Decilitermål
Spiseske
Teske
Bagepapir
Bageplade
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Urtekniv
Viskestykke
Kop
Gaffel
Bagepensel
Hvidløgspresser
Lille røreskål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Burgerbolledej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
Læg bagepapir på to bageplader.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Bag burgerboller:
11.
12.
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
13.
Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø. Se videoen.
14.
Dressing:
15.
Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål. Se videoen.
16.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem en cirka halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
17.
Fiskebøffer:
18.
Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
19.
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 4 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken. Vask hænder.
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 6 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 2 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
20.
Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet. Vask hænder.
21.
22.
Fyld:
23.
Skyl spinaten, og hak den groft.
24.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
25.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2573 kJ / 615 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration