
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Fiskeburger
Fiskeburger
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 22 min.
Sværhedsgrad: Medium

Alt smager godt, når det er pakket ind som burger! Prøv det prøv det prøv det.
Opskriften giver 5-6 burgerboller og 4 fiskebøffer
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskeburger
Burgerboller:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
2 dl. vand
1 ½ dl. vand
1 dl. vand
1 ½ spsk. olie
3 ¾ spsk. olie
1 ¼ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 ¼ dl. grahamsmel
2 ¼ dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
2 dl. hvedemel
1 æg
½ æg
3 spsk. sesamfrø
4 ½ spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø
Dressing:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
¾ dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
¾ dl. dild
1 ½ dl. dild
1 dl. dild
1 ½ dl. skyr
2 ¼ dl. skyr
¾ dl. skyr
¾ dl. mayonnaise
1 ½ dl. mayonnaise
½ dl. mayonnaise
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
Fiskebøffer:
¾ dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
¾ dl. dild
1 ½ dl. dild
½ dl. dild
550 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
825 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
275 g. fiskefilet, f.eks. torsk, sej eller laks
¾ spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 spsk. kartoffelmel
1 ½ spsk. kartoffelmel
½ spsk. kartoffelmel
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
7 g. smør
10 g. smør
3 ½ g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
Fyld:
70 g. spinatblade
105 g. spinatblade
35 g. spinatblade
1 ½ gulerod
2 ¼ gulerod
¾ gulerod

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Salt

Grahamsmel

Hvedemel

Æg

Sesamfrø

Hvidløg

Persille

Dild

Skyr

Mayonnaise

Lyssej (filet)

Peber

Kartoffelmel

Smør

Citron

Spinat

Gulerod
Køkkenredskaber til fiskeburger
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
2 bageplader
2 store skåle
1 lille gryde
2 røreskeer
2 små skarpe knive
2 rene viskestykker
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
3 tallerkener
1 stegepande
1 spatel

Decilitermål

Spiseske

Teske

Bagepapir

Bageplade

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Urtekniv

Viskestykke

Kop

Gaffel

Bagepensel

Hvidløgspresser

Lille røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Middagstallerken

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Burgerbolledej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
Læg bagepapir på to bageplader.
4.
Smuldr gær i en stor skål.
5.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Se videoen.
6.
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, salt og grahamsmel, og rør rundt.
7.
Kom hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Rør imens. Gem cirka 1 deciliter mel til æltning.
8.
Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Tilsæt resten af melet, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.
9.
Skær dejen i 5-6 lige store stykker.
Skær dejen i 7-9 lige store stykker.
Skær dejen i 2-3 lige store stykker.
10.
Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
Form hvert stykke til en flad burgerbolle, og læg burgerbollerne på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 1 time.
Bag burgerboller:
11.
Tænd ovnen på 225 grader.
12.
Slå et æg ud i et glas, pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
13.
Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø. Se videoen.
14.
Bag bollerne i cirka 20 minutter. Se videoen.
Dressing:
15.
Pil, og pres hvidløg ned i en mellemstor skål. Se videoen.
16.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem en cirka halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
Skyl krydderurterne til både dressing og fiskebøffer i en skål med vand. Hak dilden og persillen fint. Gem halvdelen af hver af krydderurterne til fiskebøfferne. Se videoen.
17.
Kom dild, persille, skyr og mayonnaise i skålen med hvidløg. Rør dressingen sammen, og smag til med lidt salt. Se videoen.
Fiskebøffer:
18.
Skyl fisken, og hak den fint. Kom den hakkede fisk i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Tilsæt salt og peber, og rør sammen. Tilsæt kartoffelmel og hakket dild og persille. Rør farsen sammen.
19.
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 4 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken. Vask hænder.
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 6 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
Tag en håndfuld fars op af skålen med hænderne. Pres den let sammen til en fiskebøf. Form 2 fiskebøffer, og læg dem på en tallerken.
20.
Kom hvedemel på en ny tallerken, og rør det sammen. Vend fiskebøfferne i melet. Vask hænder.
21.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Lad fedtstoffet bruse af. Læg fiskebøfferne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Læg dem på en ren tallerken.
22.
Pres saften fra citronen. Kom citronsaft over fiskebøfferne. Se videoen.
Fyld:
23.
Skyl spinaten, og hak den groft.
24.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
25.
Skær burgerbollerne over, og smør dem med dressing. Kom spinat, revet gulerod og en fiskebøf på underbollen, og luk med overbollen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2573 kJ / 615 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer