
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Figenstænger
Figenstænger
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lav selv figenstænger til eftermiddags-snacken. Det er både nemt og sjovt. Hvis du har en minihakker, så går det hurtigt.
Opskriften giver 12 figenstænger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til figenstænger
Ingredienser
200 g. tørrede figner
100 g. tørrede abrikoser
150 g. mandler
1 spsk. kakaopulver

Figen (tørret)

Abrikos (tørret)

Mandler

Kakaopulver
Køkkenredskaber til figenstænger
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 foodprocessor
1 ovnfast fad
Bagepapir
1 dejskraber

Køkkenvægt

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Søjleblender

Ovnfast fad

Bagepapir

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Figenmassen:
3.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær toppen/stilken af fignerne.
4.
Hak figner, abrikoser og mandler groft. Kom dem op i en skål, og bland det hele godt.
5.
Tag en minihakker eller foodprocessor frem, og sæt den korrekt sammen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
6.
Alt efter, hvor stor din minihakker er, så del blandingen af mandler, figner og abrikoser i 2-3 lige store portioner. Der skal være nogenlunde samme mængde mandler i hver portion. Kom kakaopulver i en af portionerne. Hak det hele i minihakkeren. Hak det så småt som muligt.
Form figenstængerne:
7.
Tag et firkantet ovnfast fad på 12 x 12 centimeter. Kom bagepapir i fadet. Sørg for, at bagepapiret går op ad kanten.
8.
Kom hele den hakkede masse over i det firkantede fad. Pres massen flad i fadet. Brug en dejskraber.
9.
Stil fadet ind i køleskabet i cirka 1 time.
10.
Tag fadet ud af køleskabet, og skær massen til 12 aflange, flade ”barer” på cirka 3 x 6 centimeter.
11.
Pak hver bar ind i madpakkepapir. Bind eventuelt lidt snor om hver bar.
12.
Spis barerne som en snack i skolen eller derhjemme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 576 kJ / 138 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Kostfibre: 0 %