Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bagt feta og tomater:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Kom hvid ost eller feta som blok i et ovnfast fad.

5.

Skyl tomaterne og kom dem op i fadet.

6.

Pil og hak løget fint. Kom det op i fadet. Se videoen.

7.

Pil hvidløget og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i fadet.

8.

Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden. Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint og kom den op i fadet. Se videoen.

9.

Hæld olivenolie og oregano over tomaterne.

10.

Sæt fadet i ovnen. Bag retten i ca. 15 minutter.

Bag retten i 25 minutter.

Bag retten i 15 minutter.

11.

Bag feta og tomater cirka 10 minutter med grill ved 200 grader. Hold øje med, at osten ikke bliver sort.

Bag feta og tomater cirka 10 minutter med grill ved 200 grader. Hold øje med, at osten ikke bliver sort.

Bag feta og tomater cirka 5 minutter med grill ved 200 grader. Hold øje med, at osten ikke bliver sort.

Spaghetti:

12.

Kom vand en stor gryde. Du skal ikke bruge salt, da fetaosten giver retten salt. Tænd for høj varme, og læg låg på. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og skru ned på middelhøj varme. Kog spaghettien i cirka 9 minutter. Se videoen.

Kom vand en mellemstor gryde. Du skal ikke bruge salt, da fetaosten giver retten salt. Tænd for høj varme, og læg låg på. Tilsæt spaghettien, når vandet koger, og skru ned på middelhøj varme. Kog spaghettien i cirka 9 minutter. Se videoen.

13.

Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld vand og spaghetti i dørslaget, og lad spaghettien dryppe af.

Bagt feta og tomater (fortsat):

14.

Tag fadet ud af ovnen. Sæt det på en bordskåner. Vend retten med den kogte spaghetti.

15.

Kom vand i en skål, og skyl basilikum i vandet. Lad basilikum dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

16.

Smag retten til med salt og peber. Pynt med basilikum. Nam, nam :-)

Næringsindhold per portion

Energi: 9700 kJ / 2300 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 8 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Pasta, koge

Pasta, koge

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min