1. >
  2. Opskrifter>
  3. Højtider>
  4. Fastelavn>
  5. Fastelavnsmuffins

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader.

4.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel sammen i en skål.

5.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en ny stor skål. Gentag med det andet æg. Se videoen.

6.

Kom sukker i skålen med æg. Pisk med en elpisker, til æg og sukker er hvidt og skummende

7.

Kom olie og vand i æggeblandingen. Vend det rundt, så det bliver fordelt.

8.

Hæld melblandingen i æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt, til det er en dej uden klumper.

9.

Hak den hvide chokolade fint. Vend den rundt i dejen. Se videoen.

10.

Smør en muffinbageform med plads til 12 muffins med olie eller brug amerikanske muffinforme. Stil dem på en bageplade.

11.

Hæld dejen i formene. Fyld dem kun ⅔ op.

12.

Bag dine muffins i 15-20 minutter. Stik en kniv i en muffin. Hvis der er dej på kniven, skal de have et par minutter mere.

13.

Lad dine muffins køle af på en bagerist.

14.

Pynt: Drys lidt flormelis på bordet. Rul fondanten eller marcipanen tyndt ud. Stik fastelavnskatte eller andre figurer ud med udstikkerforme. Du kan også skære dine egne eller printe skabeloner fra nettet. Du kan gøre dem endnu mere sjove ved at pynte dem med glasur.

15.

Lav glasur i forskellige farver, og pynt dine muffins i et farverigt mønster. Kom fastelavnskattene ovenpå. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1117 kJ / 267 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 3,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min