- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
Kokosmuffins med hvid chokolade til fastelavn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær
Her får fastelavnsbollen kamp til stregen! Forny fastelavns-bageriet med GoCooks lækre opskrift på kokosmuffins med hvid chokolade, hvor du bestemmer pynten. Katte? Tønder? Overskæg? Det er næsten som et spiseligt fastelavnsris i bedste bagedyst-stil. Og du kan naturligvis spise dem hele året, og ikke blot til fastelavn.
Tip: Prøv med mørk chokolade eller nødder i stedet for hvid chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
Kokosmuffins:
180 g hvedemel
270 g hvedemel
90 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. vaniljesukker
1 dl kokosmel (35 g)
1 ½ dl kokosmel (50 g)
½ dl kokosmel (17 g)
2 æg
3 æg
1 æg
200 g sukker
300 g sukker
100 g sukker
¾ dl smagsneutral olie
1 dl smagsneutral olie
½ dl smagsneutral olie
½ dl. vand
1 dl vand
1 spsk. vand
60 g hvid chokolade
90 g hvid chokolade
30 g hvid chokolade
Glasur og øvrig pynt:
100 g flormelis
150 g flormelis
50 g flormelis
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
½ spsk. vand
½ - 1 spsk. konditorfarve
1 ½ - 2 spsk. konditorfarve
½ spsk. konditorfarve
Farvet fondant eller dekorationsmarcipan
Hvedemel
Bagepulver
Vaniljesukker
Kokosmel
Æg
Sukker
Olie - smagsneutral
Vand
Hvid chokolade
Flormelis
Konditorfarve (frugtfarve)
Fondant
Køkkenredskaber til fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
2 store skåle
1 røreske
1 kop
1 elpisker
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 kagerulle
Udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 spiseske
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Stor røreskål
Røreske
Kop
Elpisker
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Bagerist
Kagerulle
Udstikkere til småkager
Lille røreskål
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kokosmuffins:
3.
4.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel sammen i en skål.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og kom ægget over i en stor skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom sukker i skålen med æg. Pisk med en elpisker, til æg og sukker er hvidt og skummende Se videoen.
7.
Kom olie og vand i æggeblandingen. Vend det rundt, så det bliver fordelt.
8.
Hæld melblandingen i æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt, til det er en dej uden klumper.
9.
Hak den hvide chokolade fint. Vend den rundt i dejen. Se videoen.
10.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 18 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 6 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
11.
Hæld dejen i formene. Fyld dem kun ⅔ op. Se videoen.
12.
Bag dine muffins i 15-20 minutter. Stik en kniv i en muffin. Hvis der er dej på kniven, skal de have et par minutter mere. Se videoen.
13.
Pynt:
14.
Lav glasur i forskellige farve. Pynt dine muffins i et farverigt mønster. Se videoen.
15.
Drys lidt flormelis på bordet. Rul fondanten eller marcipanen tyndt ud. Stik fastelavnskatte eller andre figurer ud med udstikkerforme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1117 kJ / 267 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer