
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Fastelavnsboller med remonce
Fastelavnsboller med remonce og nougat
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er du klar til at pifte dine hjemmelavede fastelavnsboller op? Så prøv at putte remonce i dejen, der er lavet af smør, sukker og marcipan. Du kan også få ekstra smag ved at tilføje nougat - eller kanel eller nødder. Få et par sjove timer i køkkenet med denne twist på traditionen. Det er tid til at bage - og få tips og tricks i videoerne!
Vælg om du vil bage 8, 16 eller 24 fastelavnsboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fastelavnsboller med remonce
Gærdej:
250 g smør
375 g smør
125 g smør
700 g hvedemel
1050 g hvedemel
350 g hvedemel
2 dl. mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
25 g. gær
50 g gær
12 g gær
2 æg
3 æg
1 æg
2 spsk. sukker
3 spsk sukker
1 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 ½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. kardemomme
1 æg til pensling
Remonce (marcipan-fyld):
150 g smør
225 g smør
75 g smør
200 g marcipan
300 g marcipan
100 g marcipan
200 g sukker
300 g sukker
100 g sukker
200 g nougat
300 g nougat
100 g nougat
Glasur:
75 g flormelis
100 g flormelis
30 g flormelis
Ca. 2 spsk. vand
Ca. 2 spsk. vand
2 tsk. vand

Smør

Hvedemel

Mælk

Gær

Æg

Sukker

Kardemomme (stødt)

Marcipan

Blød nougat

Flormelis

Vand
Køkkenredskaber til fastelavnsboller med remonce
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
3 teskeer
1 stor skål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille gryde
1 røreske
1 grydeske
2 gafler
2 kopper
1 lille skål
Husholdningsfilm
1 mellemstor skål
1 håndmixer
1 kagerulle
1 teske
Bagepapir
2 bageplader
1 bagepensel
1 lille skål

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille gryde

Røreske

Grydeske

Gaffel

Kop

Lille røreskål

Husholdningsfilm

Mellem røreskål

Håndmixer

Kagerulle

Teske

Bagepapir

Bageplade

Bagepensel

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gærdej:
3.
Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Du kan også rive det på et rivejern for at gøre det blødt. Se videoen.
4.
Tag en stor skål. Kom hvedemelet i skålen.
5.
Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.
6.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på den ikke bliver for varm! Se videoen.
7.
Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Tag en røreske. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.
8.
Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør dejen sammen med en grydeske.
9.
Tag en lille skål, en kop og en gaffel frem. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.
Tag en lille skål, en kop og en gaffel frem. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.
Tag en kop og en gaffel. Slå ægget ud i koppen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.
10.
Kom sukker, stødt kardemomme og æg i dejen, og rør rundt.
11.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt undervejs.
12.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve ½ til 1 time i skålen på køkkenbordet.
Remonce:
13.
Kom blødt smør, marcipan og sukker i en skål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er en cremet masse. Så har du en remonce.
14.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger med samme højde som din lillefinger. Der skal være cirka 16 terninger.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger med samme højde som din lillefinger. Der skal være cirka 32 terninger.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger med samme højde som din lillefinger. Der skal være cirka 8 terninger.
15.
Tag en teske. Form din remonce til 16 kugler.
Tag en teske. Form din remonce til 32 kugler.
Tag en teske. Form din remonce til 8 kugler.
Forme fastelavnsboller:
16.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på to til tre bageplader.
Kom bagepapir på en bageplader.
17.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 4 portioner.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 6 portioner.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 2 portioner.
18.
Tag en kagerulle. Rul en portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Se videoen.
19.
Skær dejen ud i firkanter af cirka 15 gange 15 centimeter - eller længden af din længste finger. Der bliver cirka 4 firkanter for hver dejklump
20.
Kom 1 stykke marcipanfyld på midten af hver firkant. Læg et stykke nougat ovenpå marcipanfyldet. Klem gerne marcipanen omkring nougaten.
21.
Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Se videoen.
22.
Gentag med de øvrige dejklumper.
Gentag med de øvrige dejklumper.
Gentag med den anden dejklump.
Bage fastelavnsboller:
23.
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
24.
Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
25.
Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Se videoen.
26.
Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.
27.
Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.
28.
Tag en lille skål. Kom flormelis i skålen. Rør vand i skålen lidt efter lidt. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1518 kJ / 363 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 8,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer