- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Fastelavnsboller med marmelade
Fastelavnsboller med marmelade
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klar til at lave nemme, hurtige og lækre fastelavnsboller? Så prøv GoCooks opskrift med marmelade! Så drop kagecremen og brug hindbærmarmelade eller DIN favoritmarmelade for et personligt touch! Husk, tyktflydende marmelade er bedst for at undgå udslip under bagning. Nu er det tid til at bage og få tips i i videoerne.
Vælg om du vil bage 8, 16 eller 24 fastelavnsboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fastelavnsboller med marmelade
Dej:
250 g smør
375 g smør
125 g smør
700 g hvedemel
1050 g hvedemel
350 g hvedemel
2 dl mælk
3 dl mælk
1 dl mælk
25 g gær
50 g gær
12 g gær
2 æg
3 æg
1 æg
2 spsk. sukker
3 spsk sukker
1 spsk sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 ½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt kardemomme
1 æg til pensling
1 æg til pensling
1 æg til pensling
Fyld:
1 glas hindbærmarmelade
1 stort glas hindbærmarmelade
½ glas hindbærmarmelade
Glasur:
75 g flormelis
100 g flormelis
30 g flormelis
Ca. 1 spsk. vand
Ca. 2 spsk. vand
Ca. 2 tsk. vand
Evt. frysetørrede hindbær til drys
Smør
Hvedemel
Mælk
Gær
Æg
Sukker
Kardemomme (stødt)
Hindbærmarmelade
Flormelis
Vand
Frysetørrede bær
Køkkenredskaber til fastelavnsboller med marmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
3 teskeer
1 stor skål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 lille gryde
1 røreske
2 kopper
2 gafler
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 lille skarp kniv
1 kagerulle
2 rene viskestykker
1 bagepensel
1 lille skål
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Lille gryde
Røreske
Kop
Gaffel
Husholdningsfilm
Bagepapir
Bageplade
Urtekniv
Kagerulle
Viskestykke
Bagepensel
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gærdej:
3.
Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Du kan også gøre det blødt i mikrobølgeovnen eller ved at rive det på den grove side af et rivejern. Se videoen.
4.
Tag en stor skål. Kom hvedemelet i skålen, men hold lidt tilbage.
5.
Kom smørret op i skålen med mel. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.
6.
7.
8.
9.
Tag en kop, en lille skål og en gaffel. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.
Tag en kop, en lille skål og en gaffel. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.
Tag en kop og en gaffel. Slå et æg ud i koppen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med gaflen. Se videoen.
10.
Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør rundt.
Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør rundt.
Kom æg, sukker og kardemomme i dejen, og rør rundt.
11.
Tilsæt det sidste hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt imens.
12.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i en halv til hel time.
Forme fastelavnsboller:
13.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på to til tre bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.
14.
Tag en lille skarp kniv. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Tryk luften ud af dejen med fingrene, og del den i 4 portioner med kniven.
Tag en lille skarp kniv. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.Tryk luften ud af dejen med fingrene, og del den i 6 portioner med kniven.
Tag en lille skarp kniv. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.Tryk luften ud af dejen med fingrene, og del den i 2 portioner med kniven.
15.
Tag en kagerulle. Rul en portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Se videoen.
16.
Skær dejen ud firkanter á cirka 15 x 15 centimeter - eller længden af din længste finger. Der bliver cirka 4 firkanter for hver dejklump.
17.
Kom 2 teskeer hindbærmarmelade på midten af hver firkant.
18.
Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Se videoen.
19.
Gentag med de øvrige dejklumper.
Gentag med de øvrige dejklumper.
Gentag med den anden dejklump.
Bage:
20.
21.
Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
22.
23.
24.
Glasur:
25.
Tag en lille skål. Kom flormelis i skålen. Rør vand i skålen lidt efter lidt. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren. Se videoen.
26.
Drys eventuelt med fyrsetrørrede hindbær.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 996 kJ / 238 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 5,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer