
Eton Mess
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til eton mess
Ingredienser:
1 bakke jordbær (500 g.)
1½ bakke jordbær (750 g.)
½ bakke jordbær (250 g.)
¼ l. piskefløde
3 ¾ dl. piskefløde
1,25 dl. piskefløde
16 kyskager/marengs-toppe (100 g.)
24 kyskager/marengs-toppe (150 g.)
8 kyskager/marengs-toppe (50 g.)

Jordbær

Piskefløde

Kyskager
Køkkenredskaber: til eton mess
1 dørslag
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 elpisker
4 store glas til servering
6 store glas til servering
2 store glas til servering
1 spiseske

Dørslag

Urtekniv

Skærebræt

Mellem røreskål

Elpisker

Glas

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over.
Se videoen.
Se videoen.
Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Se videoen.
Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Se videoen.
4.
Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker.
Se videoen.
Se videoen.
Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker. Se videoen.
5.
Tag 4 store glas frem.
Tag 6 store glas frem.
Tag 2 store glas frem.
6.
Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
7.
Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.
8.
Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smuldr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.
9.
Gentag punkt 6-8, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op. Servér med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1432 kJ / 343 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 63 %
Heraf mættet fedt: 15,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer