
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Engelsk morgenmad
Engelsk morgenmad
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Full english breakfast = engelsk morgenmad med det hele! De er nogle luksusdyr derovre i England om morgenen. Og lad os da lave en efterligner? Hvorfor ikke? Så her får du opskriften på en lækker engelsk morgenmad - du går helt sikkert ikke sulten fra bordet!Engelske morgenmad giver cirka 2,3 kg CO2/kg måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til engelsk morgenmad
Ingredienser
Ca. 800 g. baked beans (2 brikker/dåser)
Ca. 1200 g. baked beans (3 brikker/dåser)
Ca. 400 g. baked beans (1 brik/dåse)
8 skiver bacon
12 skiver bacon
4 skiver bacon
8 æg
12 æg
4 æg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
8 skiver fuldkorns-toastbrød
12 skiver fuldkorns-toastbrød
4 skiver fuldkorns-toastbrød
12 cherrytomater
18 cherrytomater
6 cherrytomater
½ dl. basilikum
¾ dl. basilikum
¼ dl. basilikum

Baked beans

Bacon

Æg

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Toastbrød (fuldkorn)

Cherrytomat

Basilikum
Køkkenredskaber til engelsk morgenmad
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 saks
1 lille gryde
2 stegepander
2 paletknive
1 kop
1 mellemstor skål
1 piskeris
1 brødrister
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 viskestykke

Teske

Spiseske

Decilitermål

Saks

Lille gryde

Stegepande

Paletkniv

Kop

Mellem røreskål

Piskeris

Brødrister

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Baked beans:
3.
Åbn brikkerne med baked beans med en saks. Hæld baked beans i en lille gryde. Tænd for lav varme, og lad det komme op at koge. Rør imens.
Åbn brikken med baked beans med en saks. Hæld baked beans i en lille gryde. Tænd for lav varme, og lad det komme op at koge. Rør imens.
Steg bacon:
4.
Varm en stegepande op til høj varme. Kom bacon-skiverne på og steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Røræg:
5.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.
6.
Tilsæt salt og peber, og pisk det godt sammen med et piskeris. Se videoen.
Tilsæt salt og peber, og pisk det godt sammen med et piskeris.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Varm olien op på en stegepande ved middel varme. Hæld ægge-massen på. Rør rundt i massen, til den bliver tyk, og æggene er gennemstegte.
Ristet børd:
8.
Rist brød-skiverne på en brødrister eller i ovnen.
Tilbehør:
9.
Skyl tomaterne og skær dem i halve.
10.
Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Drys basilikum på dine æg. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3456 kJ / 826 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer