
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Enchiladas med spinat
Enchiladas med spinat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvem elsker ikke mexi? Enchiladas er en bagt udgave af mexi-wraps med smeltet ost på – haps! De er 5 gange bedre for klimaet, end med oksekød. Challenge accepted?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til enchiladas med spinat
Enchiladas:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
200 g frisk spinat
300 g frisk spinat
100 g frisk spinat
1 brik sorte bønner
1 ½ brik sorte bønner
½ brik sorte bønner
150 g feta
225 g feta
75 g feta
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
8 små tortillapandekager
12 små tortillapandekager
4 små tortillapandekager
100 g cheddar
150 g cheddar
50 g cheddar
Frisk salsa:
10 cherrytomater
15 cherrytomater
5 cherrytomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
½ dl friske koriander eller persille
¾ dl friske koriander eller persille
¼ dl friske koriander eller persille
1 økologisk lime
1 ½ økologisk lime
½ økologisk lime
1 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
2 spsk. sriracha eller sød chilisovs
3 spsk. sriracha eller sød chilisovs
1 spsk. sriracha eller sød chilisovs
4 spsk. creme fraiche
6 spsk. creme fraiche
2 spsk. creme fraiche

Hvidløg

Peberfrugt

Spinat

Sorte bønner (brik)

Fetaost

Rapsolie

Stødt spidskommen

Paprika

Peber

Vand

Tortillas, fuldkorn

Cheddarost

Cherrytomat

Agurk

Koriander

Lime

Salt

Sriracha - hot chili sauce

Creme fraiche
Køkkenredskaber til enchiladas med spinat
1 køkkenvægt
1 teske
1 kniv
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 mellemstore skåle
1 si
1 stegepande
1 paletkniv
1 ovnfast fad
1 lille skål

Køkkenvægt

Teske

Kniv bestik

Decilitermål

Spiseske

Skærebræt

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Si

Stegepande

Paletkniv

Ovnfast fad

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Enchiladas
3.
Pil, og hak og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Se videoen.
5.
Skyl spinaten grundigt, og skær den i små stykker.
6.
Kom bønnerne op i en skål, og hæld koldt vand over. Rør rundt i vandet, til det er grumset, og hæld bønner og vand igennem en si. Gentag, indtil vandet ikke er grumset. Hak bønnerne i små stykker.
7.
Hak fetaen i store stykker.
8.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
9.
Kom hvidløg og peberfrugt på stegepanden, og steg dem bløde.
10.
Tilsæt spidskommen, paprika og peber, og steg videre i 2 minutter.
11.
Kom sorte bønner og spinat og vand op i stegepanden. Steg, til vandet er fordampet.
12.
Sluk for stegepanden, og kom feta-stykkerne op til fyldet. Vend det sammen, mens stegepanden køler af.
13.
Tænd ovnen på 190 grader.
14.
Kom bagepapir i et ovnfast fad.
15.
Læg en stribe fyld i midten af en tortillapandekage, og rul den sammen som en burrito. Læg den i det ovnfaste fad. Fortsæt sådan med resten. Se videoen.
16.
Drys dine enchiladas med cheddarost, og bag dem i 15 minutter, eller til osten er smeltet.
Frisk salsa
17.
Skyl tomater og agurk. Skær dem i små tern.
18.
Skyl koriander eller persille, og hak det i små stykker. Se videoen.
19.
Riv skallen fra en lime. Se videoen.
20.
Pres saften fra en lime. Se videoen.
21.
Tilsæt skallen og saften fra en lime, olivenolie, persille eller koriander, salt og peber, og rør rundt.
22.
Servér dine enchiladas med din hjemmelavede salsa, sriracha og creme fraiche.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2982 kJ / 713 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer