- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Durumrulle med oksekød
Durumrulle med oksekød
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Durumrulle, rullekebab eller shawarma, kært barn mange navne. Her får du opskriften på en lækker hjemmelavet durumrulle med fladbrød, som tager ingen tid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til durumrulle med oksekød
Kød
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
300 g. oksetyndsteg, wokkød eller flankesteak
450 g. oksetyndsteg, wokkød eller flankesteak
150 g. oksetyndsteg, wokkød eller flankesteak
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 tsk. tørret koriander
1 ½ tsk. tørret koriander
½ tsk. tørret koriander
1 tsk. løgpulver
1 ½ tsk. løgpulver
½ tsk. løgpulver
½ tsk. kanel
2/3 tsk. kanel
1 knivspids kanel
Evt. ¼ tsk. cayenne
Evt. ½ tsk. cayenne
Evt. 1 knivspids cayenne
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Dressing
½ dl. purløg
3/4 dl. purløg
1/4 dl. purløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
5 spsk. cremefraiche
8 spsk. cremefraiche
2 spsk. cremefraiche
½ tsk. salt
1/2 tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Fladbrød
250 g. durumhvedemel
375 g. durumhvedemel
125 g. durumhvedemel
50 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
25 g. grahamsmel
2 tsk. bagepulver
3 tsk. bagepulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2/3 tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. sukker
2/3 tsk. sukker
1 knivspids sukker
2 dl. mælk
3 dl. mælk
1 dl. mælk
½ dl. mel til æltning
3 spsk. olie til pensling/stegning
Fyld
2 tomater
3 tomater
1 tomat
½ agurk
3/4 agurk
1/4 agurk
½ iceberg
3/4 iceberg
1/4 iceberg
Hvidløg
Oksekød i tern
Paprika
Koriander
Kanel (stødt)
Cayennepeber
Salt
Peber
Olivenolie
Purløg
Creme fraiche
Durumhvedemel
Grahamsmel
Bagepulver
Sukker
Mælk
Rapsolie
Tomat
Agurk
Icebergsalat
Køkkenredskaber til durumrulle med oksekød
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 mellemstor skål
1 lille skål
2 rene viskestykker
1 hvidløgspresser
1 stor skål
1 røreske
1 kagerulle
1 stegepande
1 paletkniv
1 bagepensel
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Lille røreskål
Viskestykke
Hvidløgspresser
Stor røreskål
Røreske
Kagerulle
Stegepande
Paletkniv
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kød:
3.
Pil og pres hvidløg. Kom det i en mellemstor skål. Se videoen.
4.
Skær kødet i tynde strimler, så det ligner kebabkød. Kom det op i skålen til hvidløget. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
5.
Kom alle krydderier, salt og peber i skålen til kødet, og bland det godt sammen. Stil kødet på køl, indtil du skal stege det.
Dressing:
6.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad purløget dryppe af på et rent viskestykke.
7.
Hak purløget fint. Kom det op i en lille skål Se videoen.
8.
Pil og pres hvidløget. Kom det op i skålen til purløget.
9.
Kom cremefraiche i skålen, og bland det godt sammen.
10.
Smag dressingen til med salt og peber.
Fladbrød:
11.
Kom durummel, grahamsmel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål, og bland det sammen.
12.
Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du røre rundt i dejen. Dejen skal blive blød, og må ikke klistre til røreskeen. Hvis den er for klistret, så tilsæt lidt mere durummel.
13.
Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.
14.
Skær dejen over i 6 lige store dele.
Skær dejen over i 9 lige store dele.
Skær dejen over i 3 lige store dele.
15.
Rul hver dejklump ud, til et rundt fladbrød, som er cirka 5 millimeter tykt.
16.
Varm en stegepande op til middel varme. Pensl panden med et tyndt lag olie.
17.
Kom et fladbrød på panden, og steg cirka 3-4 minutter på hver side, eller til det er gyldent.
18.
Hold fladbrødene varme i et rent viskestykke, imens du steger resten.
Fyld:
19.
Skyl agurker og tomater. Skær dem i tynde skiver.
20.
Skyl icebergsalaten, og skær den i tynde strimler.
Kød - fortsat:
21.
Varm en stegepande med olie op til middelhøj varme. Kom kødet på, og steg i cirka 7-10 minutter, til kødet har fået stegeskorpe og er gennemstegt. Vend det undervejs.
22.
Tag et fladbrød, kom salaten i en stribe i midten, kom agurk og tomat ovenpå. Kom en spiseske cremefraiche-dressing og 2-3 stykker kød på. Fold enden op, og rul dit fladbrød rundt om fyldet, så den er åben i toppen, og så den ligner en durumrulle.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2509 kJ / 600 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer