Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ælte dejen:

3.

Kom gæren i skålen, og rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør. Se videoen.

4.

Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen

5.

Tilsæt salt og sukker. Kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Slå luft i dejen med grydeskeen.

6.

Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Se videoen.

7.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 15 gerne 30 minutter et lunt sted.

Flette brød:

8.

Læg bagepapir på en bageplade.

9.

Tænd ovnen på 200 grader almindelige ovn.

10.

Nu kommer den sjove del: Del dejen i 8 ligestore boller. Tag en bolle og del den i tre små små 'mini-boller'.

Nu kommer den sjove del: Del dejen i 16 ligestore boller. Tag en bolle og del den i tre små små dele.

11.

Tag de tre mini-boller, og tril 3 lige lange pølser af hver. De skal cirka være 15 centimeter lange.

12.

Læg de tre pølser ved siden af hinanden, og tryk dem sammen i den ene ende. Flet nu brødet, og tryk det sammen i den anden ende. Fortsæt med de 7 resterende brød.

Læg de tre pølser ved siden af hinanden, og tryk dem sammen i den ene ende. Flet nu brødet, og tryk det sammen i den anden ende. Fortsæt med de 15 resterende brød.

13.

Læg brødene på bagepladen. Lad dem hæve i cirka 30 minutter under et rent viskestykke.

Pynte og bage brød:

14.

Kom mandler i en kop. Hæld kogende vand i koppen. Lad mandlerne stå i 2 minutter. Se videoen.

15.

Smut mandlerne, så skallen ryger af. Brug en teske til at få mandlerne op af vandet.

16.

Del mandlerne i to med en kniv, så de ligner blomsterblade.

17.

Pynt de flettede brød med halverede mandler og rosiner, så de ligner blomster.

18.

Slå ægget ud i en kop, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.

19.

Pensel brødene med æg, og sæt dem i ovnen. Lad dem bage i cirka 15 til 20 minutter. Se videoen.

20.

Brødene er færdige, når det lyder hult, når du banker på undersiden. Se videoen.

21.

Afkøl bollerne på en rist, og server med smør, syltetøj eller brug dem som tilbehør til aftensmaden eller i madpakken. Få et magisk Disney øjeblik!

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Smutte mandler

Smutte mandler

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min