- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Danske skate sliders
Danske skate sliders
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Sliders er små burgere, lige til at spise! Eksperimenter, og lav dine sliders, som du synes, de skal smage! Opskriften er fra GoCooks TV program på DR Ultra, hvor Gorm møder skateren Simon. Derfor hedder de skate sliders. Det har Simon nemlig bestemt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til danske skate sliders
Bønnecreme:
2 l vand
3 l vand
1 l vand
250 g. grønne, frosne bønner
375 g. grønne, frosne bønner
125 g. grønne, frosne bønner
1 lime
1 ½ lime
½ lime
4 spsk. cremefraiche, 18 %
6 spsk. cremefraiche, 18 %
2 spsk. cremefraiche, 18 %
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
Fyld:
300 g. spidskål
450 g. spidskål
150 g. spidskål
Bøf:
1 rødbede
1 ½ rødbede
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
Tilbehør:
8 små burgerboller
12 små burgerboller
4 små burgerboller
Vand
Grønne bønner
Lime
Creme fraiche
Salt
Spidskål
Rødbede
Hvidløg
Persille
Hakket oksekød
Peber
Olie - smagsneutral
Sliders (små burgerboller)
Køkkenredskaber til danske skate sliders
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag
2 mellem skåle
1 citruspresser
1 blender/foodprocessor
1 spiseske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 balje eller stor skål
1 viskestykke
1 grydeske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 brødkniv
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Mellem gryde
Grydelåg
Dørslag
Mellem røreskål
Citruspresser
Søjleblender
Spiseske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Rivejern
Balje
Viskestykke
Grydeske
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bønnescreme:
3.
4.
Kom bønnerne i gryden, og lad dem koge i 2 minutter. Hæld dem i et dørslag, og lad dem køle lidt af.
5.
6.
7.
Fyld:
8.
Bøf:
9.
Skyl, og skræl rødbeden. Riv den på den fine side af rivejernet. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
Del farsen i 8 lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt råt kød.
Del farsen i 4 lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt råt kød.
14.
15.
16.
Saml burgerne:
17.
Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister, og skær dem over.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2783 kJ / 663 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt 9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer