
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Danske skate sliders
Danske skate sliders
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Sliders er små burgere, lige til at spise! Eksperimenter, og lav dine sliders, som du synes, de skal smage! Opskriften er fra GoCooks TV program på DR Ultra, hvor Gorm møder skateren Simon. Derfor hedder de skate sliders. Det har Simon nemlig bestemt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til danske skate sliders
Bønnecreme:
2 l vand
3 l vand
1 l vand
250 g. grønne, frosne bønner
375 g. grønne, frosne bønner
125 g. grønne, frosne bønner
1 lime
1 ½ lime
½ lime
4 spsk. cremefraiche, 18 %
6 spsk. cremefraiche, 18 %
2 spsk. cremefraiche, 18 %
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
Fyld:
300 g. spidskål
450 g. spidskål
150 g. spidskål
Bøf:
1 rødbede
1 ½ rødbede
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
Tilbehør:
8 små burgerboller
12 små burgerboller
4 små burgerboller

Vand

Grønne bønner

Lime

Creme fraiche

Salt

Spidskål

Rødbede

Hvidløg

Persille

Hakket oksekød

Peber

Olie - smagsneutral

Sliders (små burgerboller)
Køkkenredskaber til danske skate sliders
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag
2 mellem skåle
1 citruspresser
1 blender/foodprocessor
1 spiseske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 balje eller stor skål
1 viskestykke
1 grydeske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 brødkniv

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Mellem gryde

Grydelåg

Dørslag

Mellem røreskål

Citruspresser

Søjleblender

Spiseske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Rivejern

Balje

Viskestykke

Grydeske

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bønnescreme:
3.
Kom 2 liter vand i en gryde, og bring vandet i kog.
Kom 3 liter vand i en gryde, og bring vandet i kog.
Kom 1 liter vand i en gryde, og bring vandet i kog.
4.
Kom bønnerne i gryden, og lad dem koge i 2 minutter. Hæld dem i et dørslag, og lad dem køle lidt af.
5.
Pres saften ud af limen. Se videoen.
Pres saften ud af den halve lime. Se videoen.
6.
Kom limesaft, bønner og cremefraiche i en blender. Blend, til det er en grøn creme uden klumper.
7.
Smag bønnecremen til med salt.
Fyld:
8.
Pil de yderste blade af spidskålen, og skær spidskålen i strimler. Se videoen.
Bøf:
9.
Skyl, og skræl rødbeden. Riv den på den fine side af rivejernet. Se videoen.
10.
Pil, og hak hvidløget. Se videoen.
11.
Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
12.
Kom rødbede, hvidløg, persille, hakket oksekød og salt i en skål. Rør det sammen med en grydeske.
13.
Del farsen i 8 lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt råt kød.
Del farsen i 4 lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt råt kød.
14.
Varm olie op på en stegepande. Se videoen.
15.
Steg bøfferne på den ene side i cirka 5 minutter. Vend bøfferne, og steg dem i 5 minutter på den anden side, til de er gyldne og gennemstegte.
16.
Læg bøfferne på en tallerken.
Saml burgerne:
17.
Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister, og skær dem over.
18.
Kom cirka 2 spiseskeer bønnecreme og en bøf på bollens nederste del. Læg spidskål ovenpå bøffen.
19.
Saml burgeren med den øverste del af bollen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2783 kJ / 663 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt 9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer