
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Danske forårsruller
Danske forårsruller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
Tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.
Danske forårsruller giver cirka 1,4 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mindre CO2 end forårsruller med svinekød. Så flot klimavalg! (Kilde: CONCITO klimadatabase, 2021).
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til danske forårsruller
Pandekager til forårsruller:
2 æg
3 æg
1 æg
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
150 g. hvedemel
50 g. hvedemel
100 g. majsstivelse
150 g. majsstivelse
50 g. majsstivelse
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Fyld til forårsruller:
2 gulerødder (ca. 150 g.)
3 gulerødder (ca. 225 g.)
1 gulerod (ca. 75 g.)
1 løg (ca. 80 g.)
1 ½ løg (ca. 120 g.)
½ løg (ca. 40 g.)
3 cm frisk ingefær
4 ½ cm frisk ingefær
1 ½ cm ingefær
⅓ hvidkål (ca. 250 g)
½ hvidkål (ca. 375 g)
1/6 hvidkål (ca. 125 g)
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Tilbehør:
3 spsk. olie til til stegning af forårrullerne
3 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
1 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
Sød chilisovs
Sojasovs

Æg

Grahamsmel

Hvedemel

Majsstivelse

Salt

Vand

Olie - smagsneutral

Gulerod

Løg

Ingefær (frisk)

Hvidkål

Sukker

Chilisovs (sød)

Soja
Køkkenredskaber til danske forårsruller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
1 spiseske
1 skål
1 håndmixer
1 vandglas
1 bagepensel
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Røreskål

Håndmixer

Glas

Bagepensel

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej til forårsruller:
3.
Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kop det op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i skålen. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
Bage pandekager:
5.
Kom olien til stegning i et glas. Se videoen.
6.
Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
7.
Hæld ½ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.
8.
Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.
9.
Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
Fyld:
10.
Skræl og skyl gulerødderne. Pil løget. Se videoen.
Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Se videoen.
Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Se videoen.
11.
Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Se videoen.
12.
Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde. Se videoen.
13.
Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.
14.
Kom løg, gulerod, hvidkål, ingefær, salt og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen.
15.
Varm olien op på en stegepande til middel varme. Kom fyldet på stegepanden og steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Lad fyldet køle lidt af.
Rulle forårsruller:
16.
Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Se videoen.
17.
Læg en pandekage på et rent skærebræt.
18.
Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.
19.
Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.
20.
Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.
21.
Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
Stege forårsruller:
22.
Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Se videoen.
23.
Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
Varm 1 spiseske olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
24.
Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.
25.
Server dem med sød chilisovs og eventuelt soja.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 569 kJ / 136 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer