- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Klima og bælgfrugter>
- Danske forårsruller
Danske forårsruller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium
Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
Tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.
Danske forårsruller giver cirka 1,4 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mindre CO2 end forårsruller med svinekød. Så flot klimavalg! (Kilde: CONCITO klimadatabase, 2021).
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til danske forårsruller
Pandekager til forårsruller:
2 æg
3 æg
1 æg
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
150 g. hvedemel
50 g. hvedemel
100 g. majsstivelse
150 g. majsstivelse
50 g. majsstivelse
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Fyld til forårsruller:
2 gulerødder (ca. 150 g.)
3 gulerødder (ca. 225 g.)
1 gulerod (ca. 75 g.)
1 løg (ca. 80 g.)
1 ½ løg (ca. 120 g.)
½ løg (ca. 40 g.)
3 cm frisk ingefær
4 ½ cm frisk ingefær
1 ½ cm ingefær
⅓ hvidkål (ca. 250 g)
½ hvidkål (ca. 375 g)
1/6 hvidkål (ca. 125 g)
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Tilbehør:
3 spsk. olie til til stegning af forårrullerne
3 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
1 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
Sød chilisovs
Sojasovs
Æg
Grahamsmel
Hvedemel
Majsstivelse
Salt
Vand
Olie - smagsneutral
Gulerod
Løg
Ingefær (frisk)
Hvidkål
Sukker
Chilisovs (sød)
Soja
Køkkenredskaber til danske forårsruller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
1 spiseske
1 skål
1 håndmixer
1 vandglas
1 bagepensel
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Røreskål
Håndmixer
Glas
Bagepensel
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Kartoffelskræller
Rivejern
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej til forårsruller:
3.
Slå æggene ud i en kop ét ad gangen. Kop dem op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kop det op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Bage pandekager:
5.
Kom olien til stegning i et glas. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
Fyld:
10.
Skræl og skyl gulerødderne. Pil løget. Se videoen.
Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Se videoen.
Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Se videoen.
11.
Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Se videoen.
12.
13.
14.
15.
Rulle forårsruller:
16.
Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Se videoen.
17.
18.
19.
20.
21.
Stege forårsruller:
22.
Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Se videoen.
23.
Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
Varm 1 spiseske olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
24.
25.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 569 kJ / 136 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 10 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 10 min