
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Æbler>
- Dansk-argentinsk æblekage
Dansk-argentinsk æblekage
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:
”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”
TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til dansk-argentinsk æblekage
Æblegrød
4 æbler
6 æbler
2 æbler
½ økologisk citron
¾ økologisk citron
1 ½ dl sukker
2 ¼ dl sukker
¾ dl sukker
Rasp
2 dl daggammelt brød
3 dl daggammelt brød
1 dl daggammelt brød
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
1 dl havregryn
1 ½ dl havregryn
½ dl havregryn
1 dl sukker
1 ½ dl sukker
½ dl sukker
Pynt
2 dl piskefløde
3 dl piskefløde
1 dl piskefløde

Æble

Citron

Sukker

Hvedebrød

Smør

Havregryn

Piskefløde
Køkkenredskaber til dansk-argentinsk æblekage
1 målebæger
1 spiseske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 rivejern
1 lille skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
4 glas
1 stegepande
2 grydeskeer
Bagepapir
1 mellemstor skål
1 elpisker

Målebæger

Spiseske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Rivejern

Urtekniv

Mellem gryde

Grydelåg

Glas

Stegepande

Grydeske

Bagepapir

Mellem røreskål

Elpisker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblegrød:
3.
Skyl æblerne, og skræl dem.
4.
Riv de skrællede æbler på rivejernet.
5.
Skyl citronen, og skær den i 4 både.
Skyl citronen, og skær den i 2 både.
6.
Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
7.
Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
8.
Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
9.
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de fire glas, og sæt dem i køleskabet.
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de seks glas, og sæt dem i køleskabet.
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de to glas, og sæt dem i køleskabet.
Rasp:
10.
Riv brødet fint på rivejernet.
11.
Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
12.
Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
13.
Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
14.
Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
15.
Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
Flødeskum:
16.
Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
17.
Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
18.
Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2218 kJ / 530 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 12,53 g.
Kostfibre: 0 %