
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger>
- Daniels BBQ-burger
Daniels BBQ-burger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

”Inden GoCook Campen har jeg afprøvet min livret derhjemme mange gange, og synes selv at den sidder lige i skabet. Jeg var derfor meget spændt på at se, om Gorm kunne lære mig noget nyt i køkkenet, som kunne pimpe min BBQ-burger. Sammen lavede vi coleslawen, og den passede rigtig godt sammen med marinaden!” - Daniel, deltager på GoCook Camp
TIP: Bag dine helt egne Gulerodsboller fra GoCook til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til daniels bbq-burger
Kød:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 dl ketchup
3 dl ketchup
1 dl ketchup
½ dl olie
¾ dl olie
¼ dl olie
2 spsk. brun farin
3 spsk. brun farin
1 spsk. brun farin
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
½ tsk. stødt chili
¾ tsk. stødt chili
¼ tsk. stødt chili
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
450 g. kyllingebryst
675 g. kyllingebryst
225 g. kyllingebryst
2 spsk. olie
¾ dl olie
¼ dl olie
Coleslaw:
3 gulerødder (ca. 200 g.)
4 ½ gulerødder (ca. 300 g.)
1 ½ gulerødder (ca. 100 g.)
¼ hvidkål (ca. 400 g.)
⅓ hvidkål (ca. 600 g.)
⅛ hvidkål (ca. 200 g.)
1 dl mayonnaise
1 ½ dl mayonnaise
½ dl mayonnaise
1 dl cremefraiche, 18%
1 ½ dl cremefraiche, 18%
½ dl cremefraiche, 18%
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
1 tsk. sennep
1 ½ tsk. sennep
½ tsk. sennep
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Boller:
4 fuldkorns-burgerboller
6 fuldkorns-burgerboller
2 fuldkorns-burgerboller

Hvidløg

Tomatketchup

Olie - smagsneutral

Brun farin

Soja

Chili (stødt)

Salt

Peber

Kyllingebryst

Gulerod

Hvidkål

Mayonnaise

Creme fraiche

Honning

Sennep

Citron

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til daniels bbq-burger
1 målebæger
1 køkkenvægt
2 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 røreskåle
1 spiseske
1 teske
2 røreskeer
1 stor skarp kniv
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 gaffel eller citruspresser
1 stegepande
1 tallerken
Brødrister
1 brødkniv

Målebæger

Køkkenvægt

Skærebræt

Urtekniv

Røreskål

Spiseske

Teske

Røreske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Husholdningsfilm

Kartoffelskræller

Rivejern

Gaffel

Stegepande

Middagstallerken

Brødrister

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Start med kødet: Pil, og hak hvidløg. Se videoen.
4.
Kom hvidløg, ketchup, olie, brun farin, soja, stødt chili, salt og peber i en stor skål, og rør det sammen.
5.
Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingebrysterne ud i tynde strimler, og læg dem ned i marinaden. Vask hænder.
6.
Rør rundt, så kyllingestykkerne bliver dækket af marinaden.
Rør rundt, så kyllingestykkerne bliver dækket af marinaden.
7.
Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 20 minutter.
Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 20 minutter.
8.
Lav coleslaw: Skyl, og skræl gulerødderne.
9.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern.
10.
Snit hvidkålen i tynde strimler. Se videoen.
11.
Kom mayonnaise, cremefraiche, honning og sennep i en stor skål. Rør det sammen.
12.
Pres saften af citronen ned i dressingen. Rør rundt. Se videoen.
13.
Kom salt og peber i. Rør rundt. Kom gulerod og kål i dressingen. Bland det hele sammen.
14.
Tag kødet ud af køleskabet.
15.
Kom olie på en stegepande, og varm det op.
Kom olie på en stegepande, og varm det op
16.
Kom kødet på stegepanden, og steg i 8 minutter, til kødet er gennemstegt. Rør rundt, imens kødet steger.
17.
Sluk for stegepanden, og læg kødet på en tallerken.
18.
Lun burgerbollerne på en brødrister. Skær burgerbollerne over.
19.
Fordel kødet og coleslaw i burgerbollerne. Server.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3447 kJ / 824 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 7,68 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer