
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Salater>
- Couscoussalat med tørrede frugter og nødder
Couscoussalat med tørrede frugter og nødder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne "salat" er ikke en typisk salat, og kan nærmest betragtes som en ret i sig selv. Den er sund og mættende, og egner sig godt som tilbehør eller til den lille sult. Du kan tage overskydende couscoussalat med på madpakken i en lille boks, så er næste dags frokost også reddet.
Du kan servere denne salat både varm og kold.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til couscoussalat med tørrede frugter og nødder
Ingredienser
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
4 dl couscous
6 dl couscous
2 dl couscous
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 æble
1 ½ æble
½ æble
10 tørrede abrikoser
15 tørrede abrikoser
5 tørrede abrikoser
50 g. mandler
75 g. mandler
25 g. mandler
1 dl mynte eller persille
1 ½ dl mynte eller persille
½ dl mynte eller persille
1 knivspids salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidse peber
½ knivspids peber

Vand

Salt

Couscous

Agurk

Æble

Abrikos

Mandler

Persille

Peber
Køkkenredskaber til couscoussalat med tørrede frugter og nødder
1 stor gryde
1 grydelåg
1 skærebræt
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 skål
1 rent viskestykke
1 viskestykke
1 decilitermål

Stor gryde

Grydelåg

Skærebræt

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Røreske

Røreskål

Viskestykke

Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Couscous:
3.
Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læs på pakken, hvordan du tilbereder couscous.
4.
Kom salt og couscous i gryden.
5.
Fjern gryden fra kogepladen, og læg låg på gryden. Lad gryden stå i 5 minutter.
Salat:
6.
Skyl agurken, og skær den i små tern.
7.
Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Se videoen.
Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i små tern. Se videoen.
8.
Skær de tørrede abrikoser i små tern.
9.
Hak mandlerne groft. Se videoen.
10.
Kom koldt vand i en skål og skyl mynten i vandet. Lad mynten dryppe af på et rent viskestykke. Hak mynten groft. Se videoen.
11.
Kom couscous, agurke-tern, æble-term, abrikos-tern, hakkede mandler og mynte op i en stor skål, og bland det sammen.
12.
Smag salaten til med salt og peber. Du kan servere salaten både varm og kold. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1620 kJ / 386 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer