1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Mørdej>
  5. Småkager>
  6. Cookies med chokoladeknapper

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom blødt smør, brun farin og sukker i en stor skål. Pisk det hele sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk i næsten 5 minutter. Se videoen.

4.

Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i smørblandingen. Pisk igen. Se videoen.

5.

Tag en ny skål, og bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i den.

6.

Sigt mel-blandingen over i skålen med sukker, smør og æg. Rør det hele sammen.

7.

Hak chokoladen groft med en brødkniv. Ælt den hakkede chokolade og chokoladeknapperne ind i dejen.

8.

Hvis du har god tid, så sæt dejen på køl. Ellers hop videre til næste trin.

9.

Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på to bageplader.

10.

Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde (cirka 2 spiseskeer). Læg dem på bagepladen. Læg højst 6-9 cookies på den samme bageplade, og lav god afstand imellem dem. De flyder meget ud.

11.

Bag dine cookies i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1046 kJ / 250 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 14 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min