- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Desserter, øvrige>
- Cookies med chokolade
Cookies med chokolade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Knasende, sprøde og lidt seje.. er det ikke sådan den perfekte cookie skal være?
Lad mundvandet flyde, og bag disse lækre cookies med chokolade imens ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cookies med chokolade
Cookies med chokolade:
140 g. smør
120 g. sukker
120 g. brun farin
1 æg
230 g. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. fint salt
100 g. mørk chokolade
Smør
Sukker
Brun farin
Æg
Hvedemel
Vaniljesukker
Bagepulver
Natron
Salt
Mørk chokolade
Køkkenredskaber til cookies med chokolade
1 køkkenvægt
1 lille skarp kniv
2 mellemstore skåle
1 piskeris
1 kop
1 røreske
1 teske
1 si
1 brødkniv
1 skærebræt
2 bageplader
2 ark bagepapir
1 bagerist
Køkkenvægt
Urtekniv
Mellem røreskål
Piskeris
Kop
Røreske
Teske
Si
Brødkniv
Skærebræt
Bageplade
Bagepapir
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cookies med chokolade:
3.
Tag smørret ud af køleskabet, og skær det i tern. Lad det stå, til det bliver stuetemperatur.
4.
Kom smørret op i en skål sammen med sukker og brun farin. Pisk det sammen.
5.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen til smør-blandingen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør godt rundt. Se videoen.
6.
Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron og fint salt i en skål.
7.
Si blandingen ned i smør-blandingen, og rør i dejen til den er ensartet.
8.
Hak chokoladen groft, og rør den ind i dejen. Se videoen.
9.
Stil dejen på køl i en halv times tid, hvis du har tid til det.
Bag cookies:
10.
Tænd ovnen på 175 grader.
11.
Kom bagepapir på to bageplader.
12.
Form dejen til ca. 20 kugler, og sæt dem på bagepladerne. Pres dem lidt flade.
13.
Sæt en af pladerne med cookies midt i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
14.
Lad dem køle af på en rist.
15.
Gør det samme med den anden bageplade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 715 kJ / 171 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer