- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Clarissas hollandske kyllingespyd
Kyllingespyd med peanutbutter sovs - satay
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Juniorkokken Clarissa har lavet opskriften på kyllingespyd med peanutbutter sauce. Clarissa har familie i Holland, hvor retten er populær. Oprindeligt stammer opskriften fra Indonesien, der er en tidligere hollandsk koloni. I Asien kalder man spyd med grillet kød og forskellige saucer for satay. Peanutbutter sauce er én af de mest almindelige saucer til satay. Og så har Clarissa lavet stegte ris til med danske grøntsager. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til clarissas hollandske kyllingespyd
Kyllingespyd:
3 kyllingebrystfileter
4 ½ kyllingebrystfileter
6 spsk. teriyaki-sovs
9 spsk. teriyaki-sovs
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
3 spsk. hvidvinseddike
4 ½ spsk. hvidvinseddike
1 ½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. sukker
4 ½ spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 tsk. friskkværnet peber
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
Ris med grønt:
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
4 ½ dl. vand
6 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
2 porrer
3 porrer
1 porre
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Peanutbutter sovs:
5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
2 tsk. sambal oelek
3 tsk. sambal oelek
1 tsk. sambal oelek
Kyllingebryst
Teriyaki
Olie - smagsneutral
Hvidvinseddike
Sukker
Salt
Peber
Agurk
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Peberfrugt
Porre
Forårsløg
Peanutbutter
Sød sojasovs (ketjap manis)
Mælk
Sambal oelek
Køkkenredskaber: til clarissas hollandske kyllingespyd
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrædder
1 stor skarp kniv
1 frysepose
1 stor skål
1 grydeske
1 rivejern
Husholdningsfilm
1 stor gryde
1 gaffel
2 stegepander eller wok
1 spatel
1 lille gryde
Tynde bambusspyd
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Stor røreskål
Grydeske
Rivejern
Husholdningsfilm
Stor gryde
Gaffel
Stegepande
Spatel
Lille gryde
Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingespyd:
3.
Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Vask hænder!
4.
Bind en knude. Massér posen godt, så alle kyllingestykkerne får marinade. Læg posen i køleskabet.
Agurkesalat:
5.
Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
6.
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Se videoen.
7.
Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
Ris med grønt:
8.
Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter Se videoen.
9.
10.
Skyl peberfrugterne. Skær peberfrugterne over, og skær dem i tern. Se videoen.
Skyl peberfrugten. Skær peberfrugten over, og skær den i tern. Se videoen.
11.
Skyl forårsløgene, og skær den i skiver. Se videoen.
12.
Skyl porrerne grundigt. Skær dem i fine strimler. Se videoen.
Skyl porren grundigt. Skær deni fine strimler. Se videoen.
13.
Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits porrer, peberfrugt og forårsløg i cirka 4 minutter.
14.
Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
Peanutbutter sovs:
15.
Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
Kyllingespyd fortsat og anretning:
16.
Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og kom dem på panden. Vask hænder.
17.
Steg kyllinge-stykkerne i cirka 5-7 minutter. Skær én over. Den må ikke være rød indeni, og kødsaften skal være klar. Se videoen.
18.
Sæt 2-3 stegte kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt.
19.
Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat og peanutbutter sauce.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3292 kJ / 787 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 1640 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 6,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer