
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Mousse og fromage>
- Citronfromage
Citronfromage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas, da vi leder dig igennem de svære punkter. Nogle foretrækker opskriften på citronfromage uden flødeskum og andre sværger til den med flødeskum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til citronfromage
Citronfromage:
4 blade husblas
6 blade husblas
2 blade husblas
3 pasteuriserede æg (svarer til 3 bæger)
4,5 pasteuriserede æg (svarer til 4,5 bæger)
1,5 pasteuriserede æg (svarer til 1,5 bæger)
100 g. sukker
150 g. sukker
50 g. sukker
2 økologiske citroner (saft og skal)
3 økologiske citroner (saft og skal)
1 økologisk citron (saft og skal)
¼ l piskefløde + lidt ekstra til pynt
3,75 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
1,25 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
Evt. citronmelisse eller mynte.

Husblas

Æg, hele (pasteuriserede)

Sukker

Citron økologisk

Piskefløde

Citronmelisse
Køkkenredskaber: til citronfromage
1 køkkenvægt
1 lille skål
1 stor skål
1 elpisker
1 rivejern
1 citruspresser
1 mikroovn eller lille gryde til vandbad
1 dejskraber
4 glas til servering
6 glas til servering
2 glas til servering
Husholdningsfilm

Køkkenvægt

Lille røreskål

Stor røreskål

Elpisker

Rivejern

Citruspresser

Mikroovn - mikrobølgeovn

Dejskraber

Glas

Husholdningsfilm
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Citronfromagemassen:
3.
Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter. Se videoen.
4.
Kom pasteuriserede æg og sukker i en anden skål, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.
5.
Riv skallen af citronen, og kom den op i en lille skål eller krus. Undgå at få det hvide lag med. Det smager bittert. Se videoen.
6.
Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Se videoen.
Skær citronen over. Pres saften fra citronen, og kom den op i den lille skål eller et krus. Se videoen.
7.
Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.
8.
Kom vand i en gryde, og varm vandet op. Når vandet er varmt, så stil skålen med citron-blanding og husblas ovenpå gryden, og lad husblassen smelte. Se videoen.
9.
Lad den smeltede husblas med citronsaft køle lidt af, så den er fingervarm. Hvis den er for varm, skal den stå længere tid til afkøling. Hvis den er for kold, skal den varmes op igen.
10.
Vend hurtigt men forsigtigt husblassen ned i æggesnapsen. Brug en dejskraber til at få det hele med.
11.
Pisk fløden til let flødeskum, og vend den forsigtigt ned i æggesnapsen med dejskraberen. Pas på, du ikke slår luften ud af cremen.
Kom på køl:
12.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 4 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 6 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 2 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
13.
Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.
14.
Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1667 kJ / 399 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 16,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer