- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Chokoladeroulade med mælkestænger
Chokoladeroulade med mælkestænger
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Okay! Så er der altså roulade!
Og den kan IKKE sammenlignes med den færdigkøbte fra supermarkedet.
Den smager fantastisk, OG så er den både let og hurtig at lave. Smør ærmerne op og kom i gang!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladeroulade med mælkestænger
Rouladebund:
50 g. hvedemel
75 g. hvedemel
25 g. hvedemel
50 g. kartoffelmel
75 g. kartoffelmel
25 g. kartoffelmel
25 g. kakaopulver
37 g. kakaopulver
12 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. bagepulver
4 æg
6 æg
2 æg
100 g. sukker
150 g. sukker
50 g. sukker
Fyld:
175 g. mælkechokolade
260 g. mælkechokolade
90 g. mælkechokolade
3 æggehvider
4½ æggehvider
1½ æggehvider
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 æggeblommer
3 æggeblommer
1 æggeblommer
Pynt:
1½ dl piskefløde
2¼ dl piskefløde
¾ dl piskefløde
100 g. mælkestænger
150 g. mælkestænger
50 g. mælkestænger
Hvedemel
Kartoffelmel
Kakaopulver
Bagepulver
Æg
Sukker
Mælkechokolade
Æggehvider (pasteuriserede)
Æggeblommer (pasteuriserede)
Piskefløde
Køkkenredskaber til chokoladeroulade med mælkestænger
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 mellemstor skål
1 kop
1 stor skål
1 elpisker
1 si
1 dejskraber
1 bageplade
2 ark bagepapir
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 glasskål
1 lille gryde
1 rent viskestykke
1 sprøjtepose
1 tylle
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Mellem røreskål
Kop
Stor røreskål
Elpisker
Si
Dejskraber
Bageplade
Bagepapir
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Glasskål
Lille gryde
Viskestykke
Sprøjtepose
Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rouladebund:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Kom hvedemel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver i en mellemstor skål, og bland det sammen. Sæt blandingen til side
5.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over i en stor skål. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom sukker i skålen med æggene, og pisk æg og sukker i 4 minutter. Se videoen.
7.
Si melblandingen fra tidligere ned i skålen. Vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
8.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel dejen på bagepladen.
9.
Bag rouladebunden i 6-7 minutter.
10.
Lad bunden køle af i 5 minutter.
11.
Læg et nyt stykke bagepapir på køkkenbordet. Vend den bagte rouladebund om, så den ligger med toppen nedad på det nye stykke bagepapir. Træk så forsigtigt det brugte bagepapir af.
Fyld:
12.
Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt sukkeret. Pisk videre, til hviderne er helt stive. Se videoen.
13.
Hak mælkechokoladen groft, og hæld den i en glasskål. Se videoen.
14.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
15.
Pisk æggeblommerne sammen med chokoladen, og pisk ⅓ af de stiftpiskede æggehvider i. Du kan sagtens gøre det med et almindeligt piskeris, du skal bare lægge lidt kræfter i.
16.
Kom chokoladeblandingen over i skålen med æggehviderne, og vend det hele sammen med en dejskraber.
17.
Fordel chokolademoussen på rouladebunden.
18.
Læg ⅔ af mælkestængerne langs kanten af rouladen, og rul forsigtigt rouladen sammen om stængerne. Brug bagepapiret til at stramme rouladen lidt til sidst, og lad bagepapiret sidde på. Kom rouladen på køl i 20-30 minutter.
Pynt:
19.
Pisk fløden til flødeskum, og kom det ned i en sprøjtepose med din yndlingstyl. Se videoen.
20.
Sprøjt et fint mønster på toppen af chokoladerouladen, og pynt med resten af mælkestængerne. Du kan også sagtens pynte med noget andet, fx friske bær.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3611 kJ / 863 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 25 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer