- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Chokoladerand
Chokoladerand
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Alle elsker chokoladekage! Og alle elsker den, der bager og deler ud af chokoladekage. Så hvorfor ikke glæde venner og familie eller klassekammerater med chokoladerand med kakaoglasur?
Pynt eventuelt kagen med friske frugter eller krymmel og gør den ekstra festlig!
Opskriften giver cirka 12 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladerand
Kage:
100 g. mørk chokolade
100 g. smør
150 g. sukker
3 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk eller appelsinjuice
Til formen:
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
Kakaoglasur:
150 g. flormelis
2 spsk. kakaopulver
Ca. 2 spsk. vand
Mørk chokolade
Smør
Sukker
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Appelsinjuice
Flormelis
Kakaopulver
Vand
Køkkenredskaber til chokoladerand
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 små skåle
1 glasskål
1 lille gryde
1 dejskraber
1 røreske
1 bagerist
1 mellem skål
1 håndmixer
1 kop
1 springform eller randform
1 si
1 gaffel
Måleskeer
Køkkenvægt
Decilitermål
Lille røreskål
Glasskål
Lille gryde
Dejskraber
Røreske
Bagerist
Mellem røreskål
Håndmixer
Kop
Springform
Si
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladerand:
3.
Stil smørret lunt så det bliver blødt til du skal bruge det. Se videoen.
4.
Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade i en stor, ovnfast glasskål. Smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.
5.
Fjern chokoladen fra varmen, når den er smeltet, slukker du for kogepladen. Brug et viskestykke eller grydelapper. Få eventuelt hjælp af en voksen.
6.
Tænd ovnen på 175 grader.
7.
Smør en randform med smør, og drys med mel.
8.
Put smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og tykt.
9.
Slå et æg ud i et glas, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dejen sammen. Gentag med de næste 2 æg. Se videoen.
10.
Hæld chokoladen i skålen. Brug en dejskraber til at få det hele med.
11.
12.
Hold en si over skålen med dej og si melblandingen igennem sien. Vend dejen sammen med dejskraberen.
13.
14.
Hæld dejen i formen. Brug dejskraberen til at få alt dejen med.
15.
Bag kagen i cirka 40 minutter.
16.
Tag kagen ud af ovnen. Tjek om kagen er gennembagt, ved at stikke en lille skarp kniv i midten af kagen. Se videoen.
Den er gennembagt, hvis der ikke sidder dej på kniven. Se videoen.
Hvis der sidder dej på kniven, skal kagen bage lidt mere. Start med 5 minutter. Se videoen.
Lad den køle af på en bagerist, når den er færdig. Se videoen.
17.
Læg et rundt fad eller en tallerken oven på randformen. Hold tallerken og form godt sammen, og vend rundt. Stil fadet på bordet, og løft formen af kagen.
Kakaoglasur:
18.
Bland flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt meget lidt vand, og rør rundt. Hvis glasuren er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Pynt kagen med chokoladeglasuren og eventuelt krymmel eller frugt. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 15582 kJ / 3724 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 90 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer