Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skær appelsin:

3.

Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.
Pil appelsinen, og skær frugtkødet i tern.

Smelt chokoladen:

4.

Bræk chokoladen i stykker. Kom chokoladen i en stor glasskål. Se videoen.

5.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen med chokolade oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger.

6.

Hold øje med chokoladen mens de smelter. Rør rundt i den med en dejskraber, indtil alt chokoladen er smeltet.

7.

Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

8.

Lad chokoladen køle af, til den er lillefingervarm.

Chokolademousse:

9.

Hæld æggehvider og sukker i en skål. Se videoen.

10.

Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en elpisker.

11.

Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.

12.

Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
Put de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.

13.

Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
Hæld appelsinstykkerne i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.

14.

Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med.

15.

Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.

16.

Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time. Efter 1 time på køl er chokolademoussen klar til servering.

Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.

Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.

Næringsindhold per portion

Energi: 1301 kJ / 311 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 8 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min