Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

4.

Skyl og skræl rødbeden eller rødbederne. Se videoen.

5.

Riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

6.

Pres 2 spiseskefulde af saften fra de revne rødbeder ned i en lille skål. Rødbedesaften skal bruges til glasuren. Stil saften til side, og kom de revne rødbeder ned i en stor skål.

7.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld det over i den store skål med de revne rødbeder. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

8.

Kom tykmælk, olie og sukker i skålen. Rør det hele sammen med et piskeris.

9.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakaopulver i en mellemstor skål. Brug en si til at sigte melblandingen ned i den store skål med de våde ingredienser. Se videoen.

10.

Rør dejen sammen med en dejskraber, til den er helt ensartet.

11.

Hak chokoladen groft med en brødkniv, og rør den i dejen. Se videoen.

12.

Kom bagepapir i bunden af en springform. Smør kanten med lidt olie, og fordel dejen i formen. Se videoen.

13.

Bag kagen i ovnen i cirka 30-35 minutter. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Se videoen.

14.

Lad kagen køle helt af.

Topping:

15.

Pres saften fra ½ citron, og kom 1 teskefuld af citronsaften op i skålen med rødbedesaften fra tidligere. Se videoen.

16.

Tilsæt flormelisen lidt ad gangen, og rør rundt, til glasuren har den rigtige konsistens. Se videoen.

17.

Fordel den pink glasur på chokoladekagen, og pynt med små skumfiduser inden glasuren stivner.

Næringsindhold per portion

Energi: 4201 kJ / 1004 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt:

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Rivejern

Rivejern

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Pisket dej, fylde springform

Pisket dej, fylde springform

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Glasur

Glasur

Inspiration

Scones

Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min