1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Kagepynt>
  5. Chokoladeglasur

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chokoladeglasur:

3.

Hæld vand i en elkedel, og sæt det i kog.

4.

Afmål vandet, uden du brænder dig. Kom det i en lille skål.

5.

Kom smørret op i skålen til det varme vand. Rør rundt. Hvis smørret ikke er helt smeltet, kan du evt. komme det i mikrobølgeovnen. Du kan i stedet for smør bruge 1 tsk. glukosesirup.

6.

Hæld flormelis og kakaopulver op i skålen. Se videoen.

7.

Rør rundt med en ske. Hvis glasuren er for tyk, kan du komme en lille bitte smule mere vand i. Rør godt rundt, til der ikke er flere klumper.

Du skal bruge cirka ½ deciliter vand, hvis du ikke bruger smør.

8.

Glasuren skal kunne løbe langsomt ud af skeen, når konsistens er tilpas.

9.

Kom straks chokoladeglasuren på din afkølede kage - eller kager!

Næringsindhold per portion

Energi: 3087 kJ / 735 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 81 %

Fedt: 14 %

Heraf mættet fedt: 7,9 g

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min