- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kagepynt>
- Chokoladeglasur
Chokoladeglasur med kakao
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Skal du have løftet din kages niveau? Chokoladeglasur er svaret! GoCooks opskrift er nem at lave, og vi har glasuren med kakao og flormelis et pift af smør eller glukose, som gør glasuren mere blank. Men selv, hvis du udelader smør, så får du en lækker glasur - lige her!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladeglasur
Chokoladeglasur med kakao
Ca. 150 g flormelis
20 g kakaopulver
1-2 spsk varmt vand
10 g smør (1 lille spsk.)
Flormelis
Kakaopulver
Vand
Smør
Køkkenredskaber til chokoladeglasur
Evt. 1 kogekedel
1 sæt måleskeer
1 lille skål
1 køkkenvægt
Elkedel
Måleskeer
Lille røreskål
Køkkenvægt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladeglasur:
3.
Hæld vand i en elkedel, og sæt det i kog.
4.
Afmål vandet, uden du brænder dig. Kom det i en lille skål.
5.
Kom smørret op i skålen til det varme vand. Rør rundt. Hvis smørret ikke er helt smeltet, kan du evt. komme det i mikrobølgeovnen. Du kan i stedet for smør bruge 1 tsk. glukosesirup.
6.
Hæld flormelis og kakaopulver op i skålen. Se videoen.
7.
Rør rundt med en ske. Hvis glasuren er for tyk, kan du komme en lille bitte smule mere vand i. Rør godt rundt, til der ikke er flere klumper.
Du skal bruge cirka ½ deciliter vand, hvis du ikke bruger smør.
8.
Glasuren skal kunne løbe langsomt ud af skeen, når konsistens er tilpas.
9.
Kom straks chokoladeglasuren på din afkølede kage - eller kager!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3087 kJ / 735 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 81 %
Fedt: 14 %
Heraf mættet fedt: 7,9 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer