
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Chokoladebrownie
Chokoladebrownie
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Med denne chokoladebrownie vil din mund med garanti ikke blive tør! Og vi har givet opskriften ekstra smag ved at bruge brun farin i stedet for almindeligt sukker. Og en ægte brownie er selvfølgelig uden kakao, men med smagen af ægte chokolade. Så pas på, denne brownie kan være yderst vanedannende!
Opskriften giver cirka 12 chokoladebrownies.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladebrownie
Chokoladebrownie:
150 g. mørk chokolade
150 g. smør
3 æg
1½ tsk vaniljesukker
100 g. brun farin
100 g. hvedemel
75 g. valnødder eller hasselnødder
3 spsk. flormelis til drys

Mørk chokolade

Smør

Æg

Vaniljesukker

Brun farin

Hvedemel

Valnødder

Flormelis
Køkkenredskaber til chokoladebrownie
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 stor glasskål
1 ovnfast fad (cirka 15 x 25 centimeter)
Bagepapir
1 mellemstor skål
1 håndmixer
1 kop
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 kødnål
1 si

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Lille gryde

Glasskål

Ovnfast fad

Bagepapir

Mellem røreskål

Håndmixer

Kop

Dejskraber

Brødkniv

Skærebræt

Kødnål

Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladebrownie:
3.
Kom bagepapir i et ovnfast fad.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.
6.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Se videoen.
7.
Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter. Se videoen.
10.
Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
11.
Si melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.
12.
Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nogle groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Se videoen.
13.
Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
14.
Bag kagen i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
15.
Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 14682 kJ / 3509 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 112 g-
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer