1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Chokoladebrownie

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 15 x 25 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.

4.

Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.

5.

Lav et vandbad - se videoen: Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Se videoen.

6.

Når chokolade-smørblandingen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.

7.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
Se videoen.

8.

Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter.

9.

Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.

10.

Sigt melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.

11.

Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nødderne groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Se videoen.

12.

Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.

13.

Sæt kagen i midten af ovnen, og bag i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.

14.

Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.

Næringsindhold per portion

Energi: 1120 kJ / 267 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 58 %

Energiinformationen er for ét stykke kage.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Abemad

Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 210 min

Arbejdstid: 30 min