
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Chokoladebrownie
Chokoladebrownie
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Med denne chokoladebrownie vil din mund med garanti ikke blive tør. Pas på, de kan være yderst vanedannende.
Opskriften giver cirka 12 chokoladebrownies.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladebrownie
Chokoladebrownie:
150 g. mørk chokolade
150 g. smør
3 æg
1½ tsk vaniljesukker
100 g. brun farin
100 g. hvedemel
75 g. valnødder eller hasselnødder
3 spsk. flormelis til drys

Mørk chokolade

Smør

Æg

Vaniljesukker

Brun farin

Hvedemel

Valnødder

Flormelis
Køkkenredskaber til chokoladebrownie
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 stor glasskål
1 ovnfast fad (cirka 15 x 25 centimeter)
Bagepapir
1 mellemstor skål
1 håndmixer
1 kop
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 kødnål
1 si

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Lille gryde

Glasskål

Ovnfast fad

Bagepapir

Mellem skål

Håndmixer

Kop

Dejskraber

Brødkniv

Skærebræt

Kødnål

Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladebrownie:
3.
Kom bagepapir i et ovnfast fad.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.
6.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Se videoen.
7.
Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.
9.
Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter. Se videoen.
10.
Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
11.
Si melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.
12.
Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nogle groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Se videoen.
13.
Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
14.
Bag kagen i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
15.
Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 14682 kJ / 3509 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 112 g-
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer